Ocena wątku:
  • 42 głosów - średnia: 2.93
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Co dziś przygotowujesz na obiad?

Sam kuskus taki tylko na wodzie też mi nie smakuję. Jak już to wolę mieć do niego sos a sos możesz zrobić przecież
błyskawiczny z torebki, tylko dodać śmietanę i gotowe. Tzn. taki sos z torebki, to najłatwiej wszystko wpierw razem
dobrze wymieszać, czyli sos, wodę i śmietanę a potem gotować do chwili wrzenia... prostota. ubawa

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Myślałam o tym, jak to było takie suche ale nie byłam pewna, czy to się daje i czy nie wyjdzie jakaś zupa bezradny :ubawa:
Odpowiedz

Nie no, to polewasz troszkę tylko sosem a lejąc będziesz widziała czy pływa jak w zupie czy nie ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Jak patrzyłam na ten ugotowany kuskus, to mi się z manną kojarzyło i jakoś nie bardzo miałam pojęcie, co z tego będzie  ubawa2
Odpowiedz

Bo tak rzeczywiście wygląda. ubawa2

Dobrze przygotowany kuskus ma być taki, że można go nożem kroić ale przy okazji aby był... nie wiem jak to nazwać... kruchy? Sypki? ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(03-08-2015, 10:59 )hogan napisał(a):  Bo tak rzeczywiście wygląda. ubawa2

Dobrze przygotowany kuskus ma być taki, że można go nożem kroić ale przy okazji aby był... nie wiem jak to nazwać... kruchy? Sypki? ubawa

Dzisiaj był bardzo dobry z sosem i wczorajszymi warzywami ubawa2 kto wie, jeszcze ze dwie potrawy, a okaże się, że polubię pichcenie :ubawa:
Odpowiedz

To gratulacje nowej pani kucharzowej fizja9

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ja natomiast zrobiłam dzisiaj kluski śląskie, do tego sos i surówka z kapusty pekińskiej.

Radość życia to umiejętność delektowania się każdą , nawet najbardziej banalną chwilą.
Odpowiedz

Nie jadłam ich jeszcze nigdy ale z pewnością by mi smakowały tak bez niczego, z tłuszczykiem ewentualnie.  ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(26-11-2015, 22:20 )Akadi napisał(a):  Ja natomiast zrobiłam dzisiaj kluski śląskie, do tego sos i surówka z kapusty pekińskiej.

O, moje ulubione danie i kiedyś potrafiłem je przyotowac.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości