Ocena wątku:
  • 16 głosów - średnia: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Strach przed dentystą

Ogólnie jak wiadomo o zęby trzeba dbać. Ja powinnam iść ze swoim już dawno. To znaczy raz byłam, ale chyba lekarz coś źle zrobił, bo co chwile zbiera mi się ropa i strasznie mnie boli. To już mój drugi niefortunny przypadek jeśli chodzi o dentystów.i teraz moje pytanie brzmi tak:
Czy wy też tak boicie się dentystów? A może ktoś ma jakiś sposób na przełamanie tego strachu i chce się podzielić tym z innymi?
Może jakaś dobra rada przed wizytą u stomatologa?
Ja bym chętnie usłyszała coś krzepiacego, bo przez te dwa niemiłe wypadki nie chodzę do dentysty, bo zwyczajnie się boję! boisie

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

Prawdę powiedziawszy to nie boje się wizyt u dentysty. Natomiast może kogoś popytaj o jakiegoś rozsądnego bo szkoda zębów.
Z tego też powodu raczej mam stałego, teraz wiele zaległości mi się uskładało ale z przyczyn czasowych.
W obecnej dobie zawsze możesz sobie zafundować znieczulenie, nawet do borowania.
Tak że spokojnie, to głównie wyobraźnia i kontakt z partaczem to sprawia.
Przez to namawiam do przeprowadzenia jakiegoś rozpoznania.
Odpowiedz

Zapewne masz na myśli wizyty u państwowego dentysty i mogę tylko tyle napisać, że nie odważyłabym się w ogóle nawet na kontrole u takiego dentysty.
Chodzę włącznie prywatnie i przez to czuję się, jakbym szła na wizytę do koleżanki na kawę, zupełnie żadnego stresu.

Stan ropny to już poważna sprawa i nie należy tego bagatelizować.

Natomiast moja siostra korzysta z usług państwowych i też jest chyba zadowolona, bo chodzi tam nadal ale ona ma na tyle dobrze, że
jeszcze nigdy nie miała poważnych problemów z zębami, nigdy jej nie bolały czy żadne nie psuł się na tyle aby bolał.
Po prostu dba o nie cały czas. Ma wszystkie swoje zęby a ma 45 lat.

Także więc dużo tez zależy od lekarza i nad tym trzeba się zastanowić, ten od siostry to jedynie prywatnie wysyła jak trzeba zrobić coś
dodatkowego.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

ale widzisz, nie każdy ma kase na leczenie prywatne.

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

Jakbym sama nie paliła, to zapewne napisałabym Ci abyś rzuciła a wtedy miałabyś na prywatnego dentystę :lol:
Może udałoby Ci się ograniczyć kupowanie ubrań, czy kosmetyków(widziałam na YT) i może tak byś oszczędziła na dentystę, bo
nowa szata owszem, zawsze jest fajna ale bez zadbanych zębów nic nie znaczy. Oczywiście to tylko moje zdanie i nie musisz się
z nim zgadzać. slecausuuski

Hogan- Izabela
Odpowiedz

ale ja naprawdę rzadko cos kupuje. niestety nie naleze do tycvh bogatszych ludzi. i czasami ciężko związac koniec z końcem.

Odpowiedz

Zrób sobie postawienie, że raz na tydzień wrzucisz 5 zł do skarbonki i wyjmiesz dopiero jak nazbiera się stówa, stówa na dentystę ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

trochę przerażający cel ubawa2

Odpowiedz

No a co jak by Ci na 20 zł pensję obcięli? Albo miałabyś inny nagły wypadek, powiedzmy, że ostatnie spodnie by pękły i trzeba by było nowe kupić. Też musiałabyś sobie poradzić, czyż nie? ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Nie porównujmy spodni do dentysty ;D

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości