Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 80 głosów - średnia: 3.04
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Muzyka Izraela

(28-04-2024, 12:27 )polliter napisał(a):  
Cytat:Słuszna wypowiedź. Niemniej jednak musimy przyjąć do wiadomości że narody, religie i państwa realnie istnieją i że posiadają jakieś cechy własne których inne nie posiadają.
Owszem, ale tylko wtedy, gdy uogólnimy całość dla wygody lub przekazania ogólnej myśli, bo właśnie realia wyglądają zupełnie inaczej.
Nie wciskajmy narody w stereotypy, bo naród tworzą ludzie, którzy są różni.

Żydzi są dobrymi bankierami, znają się na pomnażaniu pieniędzy, są też zdolnymi artystami. Tak się przyjęło, ale znam Żydów, którzy mają problemy z prostymi rachunkami, a sztuka to dla nich czarna magia.

Polacy są narodem bitnym, chętnym do walki i zadym, a ja jestem kompletnym przeciwieństwem takiego Polaka, bardziej ze mnie takie ciepłe kluchy niż waleczny obrońca ojczyzny. A jestem Polakiem z krwi i kości. Acha, nie jestem złodziejem i pijakiem, chociaż lubię się napić, ale raczej to kontroluję. Nie jestem też pracowity, raczej jestem leniwy, więc przeczę wszystkim cechom charakteryzującym "prawdziwego Polaka".

Odnośnie cech własnych naszego Narodu to że smutkiem muszę się zgodzić z tym co caryca Katarzyna II.powiedziała o Polakach. Wracając do tematu wątku moim ulubionym musicalem jest "Fiddler on the roof".
Odpowiedz

(28-04-2024, 12:27 )polliter napisał(a):  Polacy są narodem bitnym, chętnym do walki i zadym, a ja jestem kompletnym przeciwieństwem takiego Polaka, bardziej ze mnie takie ciepłe kluchy niż waleczny obrońca ojczyzny. A jestem Polakiem z krwi i kości. Acha, nie jestem złodziejem i pijakiem, chociaż lubię się napić, ale raczej to kontroluję. Nie jestem też pracowity, raczej jestem leniwy, więc przeczę wszystkim cechom charakteryzującym "prawdziwego Polaka".
Z tym też bym dyskutował. 
Kiepsko nas uczono histori. Zabory to tylko ze 100 lat raptem.
A opinia o zadymiarstwie , skłonności do walki ,pochodzi od zaborców.

Już Czesi są bardziej zadymiarscy , Szwajcarzy, Holendrzy.
Akurat poczytuje "Europę" to mam porównanie.

Mało znamy ich historię ale tak jest.
Francja to wojna 30letnia i inne religijne , rewolucje , gilotyna.
Po wojnie to OAS.  I co roku  do dziś palenie samochodów barykady , gnój, kartofle.
Kudy nam do poziomu ich ZADYM ?
Chłopi próbują sie wzorować ubawa ale kudy im do Francuskich.

Polacy to raczej spokojny , spolegliwy , cierpliwy naród, 
bitny dopiero jak ich ktoś baaardzo naciśnie.
Jesteś raczej bardzo typowym Polakiem .  ubawa
"Prawdziwi polacy" to nieliczne oszołomy, tyle że bardzo HAŁAŚLIWE.
ubawa

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

(29-04-2024, 5:42 )Fedorowicz napisał(a):   
Ale przyzna szanowna Iza że poglądy userow na tematy poruszane przeze mnie są niemal identyczne jak zdanie Administracji forum ?
Nie, nie przyznam Ci w tym racji, bo nigdy i w niczym nie sugeruję się tym, co kto wie czy mówi czy myśli.
Mam swój rozum i dobrze na tym wychodzę. Oczywiście, może być tak, że zgodzę się z kimś, tak jak i z Tobą o ile mam takie
samo zdanie.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

hogan napisał(a):Nie, nie przyznam Ci w tym racji, bo nigdy i w niczym nie sugeruję się tym, co kto wie czy mówi czy myśli.
Mam swój rozum i dobrze na tym wychodzę. Oczywiście, może być tak, że zgodzę się z kimś, tak jak i z Tobą o ile mam takie
samo zdanie.

Rozumiem, ale oni sugerują się tym, co Pani mówi - ze strachu przed zamordyzmem i cenzurą. Ze strachu też niewiele piszą na forum, aby czegoś nie napisać co szanownej naszej Admince mogłoby się nie spodobać. Przynajmniej we wszystkich tematach  które założyłem mieli albo identyczne zdanie poprawne politycznie jak Administracja, albo nie brali w dyskusji udziału-ze strachu. Zamiast poruszania ważnych spraw zakładają wątki w rodzaju "Czy bułka maślana powinna być smarowana masłem ?". cichyśmiech
Odpowiedz

Znów to samo. Na rany piekielne! Przestań snuć teorie spiskowe!
Zapytaj kogokolwiek, czy czuje się tu cenzurowany i zastraszony!

Hogan- Izabela
Odpowiedz

hogan napisał(a):Zapytaj kogokolwiek, czy czuje się tu cenzurowany i zastraszony!

Jakby się przyznał, niechby tylko spróbował- to już po człowieku !  zenetelme

"Po­trzeb­ny jest Ma­szy­ni­sta,
któ­rym jest On:
to­wa­rzysz, wódz, ko­mu­ni­sta -
Sta­lin - sło­wo jak dzwon! "

[Obrazek: 177721395_1165652307203867_1010435484469...e=66573A94]
Odpowiedz

Nie wiem w jakim świecie Ty żyjesz ale zapewne nie w tym, co wszyscy ludzie.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Hi hi kogo ten stalin trzyma ?

Odpowiedz

(29-04-2024, 18:25 )uii napisał(a):  Hi hi kogo ten stalin trzyma ?

Trzyma Wisławę Szymborską. A na naszym forum to proszę się domyśleć kogo.. zenetelme
Odpowiedz

(29-04-2024, 18:27 )Fedorowicz napisał(a):  
(29-04-2024, 18:25 )uii napisał(a):  Hi hi kogo ten stalin trzyma ?

Trzyma Wisławę Szymborską. A na naszym forum to proszę się domyśleć kogo.. zenetelme
Ha... a czemu Wiśkę ? Nie jestem jej fanem poza 'dupy nie urywa' i nie hytam dowcipa.
We no objaśnij co ma Wiśka do stalina?
Bo Hoga to jest Caryca ubawa stalinem to by szczuła Turków , albo nas ? ubawa

Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości