Liczba postów: 4,077
Liczba wątków: 211
Reputacja:
154
Czy da się od nich naprawdę mocno uzależnić używają sprzętu elektronicznego oraz jak to się leczy.
Czy można wyleczyć uzależnienie od komputera smartfona czy tabletu.
Zapraszam do dyskusji.
"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Liczba postów: 15,292
Liczba wątków: 150
Reputacja:
439
Da się uzależnić i okazuje się że, (poważnie piszę!!)uzależnienie od gier pochłaniało, nie wiem jak obecnie, więcej ofiar śmiertelnych niż narkomania czy alkoholizmem.
Osobiście spotkałem chłopaka około 17 letniego może i więcej który leżał na sali obok mojego ojca i innego starszego człowieka umierającego.
On byl już fizycznie uratowany, w dobre kondycji. Chyba dlatego umieścili go w sali obok umierającego by może alarmował w razie czego, a może tak wyszło.
W każdym razie jak rodzina wróciła do domu zastali go nieorzyhombdgo.
Karetka SOR I potem ogólny.
Nie byl w stanie przypomnieć sobie kiedy ostatnio jadł czy pil.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
W Chinach wprowadzono zakaz gier dla młodzieży. Teraz mogą grać tylko jedną godzinę dziennie.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 690
Reputacja:
592
Ostatnio nic nie gram. Chyba przez to że te nowe gry da coraz głupsze w każdej nowej wpychają gejoze albo bieganie po planszy i zbieranie jakiś śmieci. Mówię o RPG.
A kiedyś potrafiłem np. w Skyrim grać 12 h godzin dziennie.