Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
A żebyś wiedział, że porażka, wiem też coś na ten temat jak jechałam do Zakopanego z Gdyni.
Kiedyś opisywałam jakie są warunki w wagonie sypialnym... nieludzkie i tyle. Albo takie jak wozili
ludzi do obozów.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 690
Reputacja:
592
Obecnie według mnie nie ma różnicy w Intercity między 1 klasą a 2. Jedyna różnica to że w pierwszej klasie jest czasej mniej ludzi. Ale jak jest duże obłożenie to i w pierwszzej klasie wszystkie miejsca sa pozajmowane. Ale jak nie ma WIfi w drugiej klasie to i w pierwszej nie ma. Dziadowskie wagony są i w drugiej i pierwszej klasie. Ale coraz więcej jeździ nowych pociągów.
Za to najbardziej zadziwia mnie to że czasem bilety pierwszej klasy sa tańsze niż drugiej. Ale to chyba jakiś błąd systemu.
Reputacja:
753
Raczej to nie jest błąd systemu lecz zachęta do pierwszej klasy. Ja nie jeżdżę pociągami odkąd nie ma prywatnych przedziałów. W takich otwartych nie ma dla mnie różnicy, czy to pociąg czy autokar a wiec po jakie licho przepłacać?
Hogan- Izabela
Reputacja:
592
Dramat ostatnio jak wracałem z urlopu. Przez całą trasę do Opola dziecko słuchalo jakieś myszki Miki na tablecie oczywiście na cały regulator. A jeszcze obok mnie siedzieli jacyś jelopy z Warszawy ktorzy chlali piwo i bekali.
Reputacja:
753
No właśnie! To mam na myśli, że przez brak przedziałów, teraz to raczej przypomina kolejkę miejską a nie pociągi.
Nie ma prywatności i każdy zachowuje się jakby był w domu. Może nie każdy ale większość.
A co do przedziałów, doszły mnie słuchy, że w niektórych są ale jak ja raz jechałam z Gdyni na Mazury(już dość
dawno temu to było ale w tych nowych pociągach), to nie było przedziałów i odtąd zbrzydziłam sobie pociągi.
Hogan- Izabela
Reputacja:
592
Nie rozumiem kolej w Polsce. Stoi mój pociąg na jednej stacji 50 minut nie wiadomo dlaczego i po co. Opóźnienie ogromne pewnie z godzinę bedzie. Dobrze że mam na przesiadkę 2 h. Ale jeżdżąc koleją nie ma co planowac za bardzo przesiadki krótszej niż godzinę.
Reputacja:
592
Czegoś takiego jak wifi dalej też nie ma nawet w pierwszej klasie.
Reputacja:
753
Może czeka na inny pociąg albo na połączenie dla tych co wysiadają a tamten może też opóźnienie.
Hogan- Izabela