Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 42 głosów - średnia: 2.9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Młotek- wiedziałeś o tym?

Wypróbuję przy okazji, to wtedy napiszę głupi czy nie. ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(15-10-2023, 10:42 )hogan napisał(a):  Wypróbuję przy okazji, to wtedy napiszę głupi czy nie. ubawa2
A próbuj . Ale odejzyj jeszcze raz filmik . Pan wbił gwozdzia 2 cm od miejsca gdzie celowal,
a wbity gwozdek, już nie był prosty. To tez oznacza , ze może wyprysnąć w twoją stronę.
Lepiej nie za duży zamach. ubawa

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

@uii jest takie stare przysłowie- jeśli coś wygląda na głupie, ale działa, to jednak takie głupie nie jest ;P
Odpowiedz

No zgiął się trochę, bo siła uderzenia była mocna ale skąd Ty możesz wiedzieć gdzie chciał wbić zenetelme

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(15-10-2023, 11:33 )hogan napisał(a):  No zgiął się trochę, bo siła uderzenia była mocna ale skąd Ty możesz wiedzieć gdzie chciał wbić zenetelme
Patrz uważnie, przymierzał się do miejsca. Nie mocna siła.
Zamach młotkiem idzie po łuku , gwozdek powinien być skierowany bardziej do niego. A szczlina sïe rozszerza , 2...3 razy grubszy gwóźdź wszedł by lepiej, ale byłby za duzy.  Masz młotek to popróbuj sama. ubawa

Mocno machniesz, to trafisz w promieniu 2cm ,gwoździk się skrzywi , albo wypryśnie na ciebie.
Lekko to wejdzie za słabo.

Odpowiedz

(15-10-2023, 11:09 )Traf napisał(a):  @uii jest takie stare przysłowie- jeśli coś wygląda na głupie, ale działa, to jednak takie głupie nie jest ;P
Wbij tak ze 100 gwoździ, ale nie w klocek , zbuduj bude dla psa, szope, szafke, karmik.
Wtedy powiedz że działa. 
Kaktus mi prędzej wyroś nie na dłoni niż ta buda.
Najlepiej z kamerką to przynajmniej wszystkich rozweselisz

Odpowiedz

O wkrętakach z magnesem też kiedyś mówiono, że zbędny gadget...
Odpowiedz

(15-10-2023, 15:44 )Traf napisał(a):  O wkrętakach z magnesem też kiedyś mówiono, że zbędny gadget...
Jak mowisz o wkrętaku na 6kontne bity , to chyba jakieś przymuły tak mówiły. ubawa
Tyle że magnes tam nie jest najważniejszy , niektóre mają zatrzask.

[Obrazek: WKRETAK-LAMANY-Z-GRZECHOTKA-I-BITAMI-14-w-1-ZESTAW]

Podobnym do tego zrobiłem kabine do łodzi , oprucz miałem prządny nóż i piłe . ubawa
Bez prądu bo robiłem to na plaży. Ma juz ze 30 lat , co prawda naprawiana ale dalej sie trzyma.

Odpowiedz

(14-10-2023, 22:31 )hogan napisał(a):  Z kosą latam jak fryga, na Mazurach mówi się wyklepać kosę i owszem, wyklepywałam od dziecka, szkoła
dziadka
W tej całej robocie babka do czegos się przydała?
Odpowiedz

(15-10-2023, 19:15 )Maksiu napisał(a):  
(14-10-2023, 22:31 )hogan napisał(a):  Z kosą latam jak fryga, na Mazurach mówi się wyklepać kosę i owszem, wyklepywałam od dziecka, szkoła
dziadka
W tej całej robocie babka do czegos się przydała?
Babka czy babcia? ubawa2 Nieważne, wszystkie trzy się przydały.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości