(16-08-2023, 10:57 )Dezyderiusz napisał(a): Znalazłem temat o pomocy to piszę.Nie wiem czy tu można ale piszę..
Włączam dzisiaj kompa.Automatycznie połączył się z wi-fi chociaż nie mam ustawionej tej opcji i pojawiła się plansza,że muszę zrobić kopię zapasową i jakieś głupoty ponapisywane o One Drive czy coś takiego.Była opcja odłóż to na 3 dni to kliknąłem.
Co to się u mnie porobiło?
Co dalej mi biednemu z tym począć?
Nie mam konta w Microsofcie i wyłączyłem wszystko co się dało bezpiecznie bez ingerencji w system,co związane z nimi.
Ratunku..!
Już Ci wyjaśniam i z góry napiszę, ze nie jest to żaden wirus.
One Drive rozszerzył płatny pakiet na przetrzymywanie zdjęć/ grafiki i wysyłają do wszystkich użytkowników komputerów lub telefonów, którzy
korzystają z usługi systemu iOS, iPadOS lub macOS. Na kompie możesz nie mieć Microsoft ale telefony korzystają z tych programów
co wymieniłam a one należą do Microsoft.
Nie uaktualniaj, jeśli nie korzystasz a jak uaktualnisz, to uważaj co potem klikasz, bo sprytnie jest podłożona płatna usługa.
uii napisał(a):Ja mam pytanie: gdzie mozna wrzucić zdięcie, czy mały filmik , no zeby tu umieścić.
Tylko na litość , bez zapisywania się, logowania haseł. Mozna tak dziś?
Skorzystaj z tego, którego ja od kilku lat korzystam, link masz w moim podpisie, czyli imgur.
Jedyny serwis, z którego grafika nie znika. Darmowy i można bez rejestracji ale bez rejestracji, nie daję gwarancji, że pliki nie znikną.
Traf napisał(a):Są serwisy, na które można wrzucić bez logowania, jednak taki plik jest jak dla mnie za szybko usuwany...
@hogan wrzuca na iv.pl, ale pewnie ma tam konto...
Nigdy w życiu z czegoś takiego nie korzystałam
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"