Liczba postów: 911
Liczba wątków: 37
Reputacja:
246
Zodiak: Zależy od pory roku...
W środę kupiłam wszystko co potrzebne do zrobienia paprykarzu i zrobiłam jak pokazano na filmiku
ale dodałam jeszcze ząbek czosnku, płaską łyżeczkę cukru i czubatą łychę keczupu.
Wyszły dwa średniej wielkości słoiki i na dzisiejsze śniadanie poszło to co zostało z wczoraj.
Paprykarz pychota a przecież kucharka ze mnie do d%$#@y.
Za kilka dni znowu go upitraszę, zrobię fotkę, pochwalę się tutaj i zjem... mniam mniam !
Niektórzy aby żyć- muszą narodzić się po raz drugi...
Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 690
Reputacja:
592
Ja jadam w barach mlecznych a czasem coś sobie sam zrobię. Albo pyszne.pl ale to rzadko bo drogo.
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
W Mińsku Mazowieckim zaglądam do baru z daniami domowymi. Świetnie karmią. Jak jestem w pracy wiele godzin to zamiast jakieś zapiekanki za 10 złotych wolę za 18 złotych zjeść pełny obiad. W cenie obiadu to na Orlenie można burgera zjeść (zresztą całkiem smacznego). Ale burger to nie obiad.
Mają tzw. zestaw dnia. Ale nie jest to jeden "żelazny zestaw" ale jest wybór. I to całkiem duży. W zestawie dnia mamy do wyboru trzy rodzaje zup, trzy rodzaje mięsa, trzy rodzaje węglowodanów czyli ziemniaki, ryż i kasza, pięć rodzajów surówek oraz coś na ciepło w zależności od dnia: buraczki, marchewka z groszkiem czy kapusta zasmażana. Całość 18 zł. To moim zdaniem bardzo dobra cena.
Porcje nie są duże ale wystarczające dla dorosłego człowieka. Ja ledwo chodzę po obiedzie z obżarcia. Kompot kiedyś był dobry a teraz robią chyba z jakiegoś soku. Już nie jest to co kiedyś. To tak na minus żeby jak na Polaka przystało do czegoś się przy...ć.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Wolę nie wiedzieć co było w środku.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Liczba postów: 2,197
Liczba wątków: 73
Reputacja:
177
Zodiak: wodnik
Muszę żonie powiedzieć, żeby kiedyś zrobiła, bo faktycznie ten ze sklepu nie jest zbyt zdatny do spożycia...