Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 16 głosów - średnia: 2.69
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Łazik Curiosity odkrył na Marsie otwartą księgę

Dobrze, dobrze, dosyć już tych bzdur. cwaniak Najnowsze zdjęcie wykonane kamerami łazika Curiosity przedstawia jedynie dość osobliwą skałę, która obserwowana pod odpowiednim kątem wygląda faktycznie jak otwarta książka. Zapewne, gdyby na nią spojrzeć z innej strony byłaby podobna zupełnie do niczego.

[Obrazek: azBSgro.png]

https://www.focus.pl/artykul/mars-ksiazk...-curiosity

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Kształt, jak kształt, ale zdjęcie fajne  fizja3
Odpowiedz

Swego czasu na wycieczce po Teneryfie też nas obwożono po wyspie i autokar zatrzymywał się przy różnych skałach. Przewodniczka mówiła że ta skała przypomina słonia i ludzie tego słonia chyba widzieli bo robili sobie zdjęcia. Ja tam żadnego słonia ze skały nie widziałem. Zlepek kamieni i tyle. Ludziom da się wmówić że że słoik to butelka i jak jedno potwierdzi to reszta będzie tak myślała...
Równie dobrze to zdjęcie może przedstawiać paszczę hipopotama czy krokodyla sprzed milionów lat...

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

(17-05-2023, 12:55 )hogan napisał(a):  Dobrze, dobrze, dosyć już tych bzdur. cwaniak Najnowsze zdjęcie wykonane kamerami łazika Curiosity przedstawia jedynie dość osobliwą skałę, która obserwowana pod odpowiednim kątem wygląda faktycznie jak otwarta książka. Zapewne, gdyby na nią spojrzeć z innej strony byłaby podobna zupełnie do niczego.

[Obrazek: azBSgro.png]

https://www.focus.pl/artykul/mars-ksiazk...-curiosity
Rzeczywiscie przypomina ksiege, ale to samo w sobie jeszcze o niczym nie swiadczy.
Odpowiedz

(20-05-2023, 9:00 )karbon napisał(a):  Swego czasu na wycieczce po Teneryfie też nas obwożono po wyspie i autokar zatrzymywał się przy różnych skałach. Przewodniczka mówiła że ta skała przypomina słonia i ludzie tego słonia chyba widzieli bo robili sobie zdjęcia. Ja tam żadnego słonia ze skały nie widziałem. Zlepek kamieni i tyle. Ludziom da się wmówić że że słoik to butelka i jak jedno potwierdzi to reszta będzie tak myślała...
Równie dobrze to zdjęcie może przedstawiać paszczę hipopotama czy krokodyla sprzed milionów lat...
Oczywiscie, a propaganda robi swoje.Ludzie sa oglupiani na kazdym kroku. Glupimi baranami łatwiej rzadzic i kazac im np. skoczyc w przepasc, do czego rzady usilnie namawiaja.
Odpowiedz

Pareidolia to się nazywa i niekoniecznie musi ktoś coś wmawiać. Po prostu człowiek widzi wszystko swoimi kryteriami i przypisuje im znane obrazy/ nazwy.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(20-05-2023, 11:14 )hogan napisał(a):  Pareidolia to się nazywa i niekoniecznie musi ktoś coś wmawiać. Po prostu człowiek widzi wszystko swoimi kryteriami i przypisuje im znane obrazy/ nazwy.
A, to mamy jasnosc  ubawa
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości