Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
Nie jestem przekonany do tych elektryków.
Wkurzają mnie auta które "kopcą" ponad miarę i zanieczyszczają środowisko ale te elektryki też mają wady. Potrzebny jest prąd do ładowania. W Polsce raczej nie jest otrzymywany ze źródeł ekologicznych a z tradycyjnych. To "kłóci" się z ideologią korzystania z aut o napędzie elektrycznym. Druga sprawa to baterie. Co z utylizacją akumulatorów z tych pojazdów?
Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 690
Reputacja:
592
Widziałem filmik jak facet takim samochodem jechał z Kielc do Krakowa i kilka razy musiał tankować. Ale może technika poszła do przodu.
Reputacja:
379
Technika zawsze idzie do przodu tylko czy w odpowiednim tempie?
Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 690
Reputacja:
592
W sumie to podałeś największy argument przeciw elektrykom. Bo nie są dużo bardziej ekologiczne skoro prąd pochodzi z elektrowbi węglowych. Przynajmniej w Polsce. Szkoda że nie wybudowano elektrowni atomowych w Polsce. W przyszłości może prąd będzie z ekologicznych żrodel to będzie miało to sens. A tak ekologicznie jest jeździć pociągami plus komunikacja miejska
Reputacja:
379
No właśnie jakąś godzinę wcześniej czytając artykuł o elektrycznych ciężarówkach pomyślałem sobie że takie awaryjne ładowanie to niebawem może być całkiem dobrym biznesem.
Reputacja:
379
Z ładowarką czyli agregatem prądotwórczym na paliwo. Moim zdaniem z większą ilością elektryków będzie na takie usługi zapotrzebowanie. Infrastruktura jeśli chodzi o ładowanie jest słaba. Nawet teraz zdarzają się przypadki że ludzie jadą autostradą z minimalną ilością paliwa i potem brakuje paliwa. Obsługa autostrady wtedy dowozi paliwo.