Ocena wątku:
  • 23 głosów - średnia: 3.17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Flora bakteryjną w układzie pokarnowych

Żeby była zdrowa flora bakteryjną nie można nadużywac antybiotyków. Brać gdy tylko są konieczne. 

Pić Actimel czy inne jogurty, albo bmskburakow kiszonych i podobne.
Odpowiedz

https://www.medonet.pl/zdrowie,piec-obja...66282.html
Odpowiedz

Odradzam spożywania jakichkolwiek produktów mlecznych przetworzonych. Jak już, kupić mleko
od gospodarza, postawić na zsiadłe i pić zsiadłe mleko. Wtedy zapewnisz zdrową florę bakteryjną.
Sok ze wszystkich kiszonek jest dobry ale też nie można przesadzać, bo spowoduje nadkwasotę.
I nie są też wskazane takie soki dla osób po usunięciu woreczka żółciowego.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

A kefir?
Odpowiedz

Bonieczku Kochany! Wszystko co ze sklepu to ZŁO! Ja wiem, że nie mamy wyboru, bo nie każdy ma taką opcję
aby coś kupić od gospodarza ale jak już, sprawdzaj skład... no czasem trafią się perełki, a w jogurcie, nie
powinno być nic, oprócz bakterii kwasu mlekowego, no i może mieć jeszcze witaminę B, białko i wapń.
Jak ma coś więcej, to niech nadal sobie stoi na półce. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Jako dziecko piłem mleko od krowy jak byłem na wakacjach na wsi. Teraz na tej wsi to niewiele osób ma krowę i ciężko o mleko prosto od krowy.
Odpowiedz

Na odbudowanie flory bakteryjnej najlepsze jest zsiadłe mlako. Tylko nie wiem, czy te ze sklepu sie nadaje.
Odpowiedz

(07-02-2023, 20:42 )bonaparte napisał(a):  Jako dziecko piłem mleko od krowy jak byłem na wakacjach na wsi. Teraz na tej wsi to niewiele osób ma krowę i ciężko o mleko prosto od krowy.

Na pewno ktoś ma, bo to dla takiego gospodarza interes, tym bardziej jak mało kto ma. ubawa

Jimmy napisał(a):Na odbudowanie flory bakteryjnej najlepsze jest zsiadłe mlako. Tylko nie wiem, czy te ze sklepu sie nadaje.

Pisałam o zsiadłym wyżej i te ze sklepu, niestety, nie jest dobre. Wystarczy sprawdzić datę ważności. Żadne zsiadłe mleko tak długo
nie wystoi, zrobi się gorzkie. A kupne wystoi długo a więc nie jest dobre.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Hogan  właśnie to samo ( w kwestii zsiadłego mleka) miałem na myśli. Niestety nie mam dostępu do mleka prosto od krowy, więc muszę kupować te ze sklepu.
Odpowiedz

Zwykłe mleko ze sklepu, do niczego się nie nadaje, nawet do picia, bo to nawet przy mleku nie stało.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości