Ankieta: Miejsce nad morzem na wypoczynek
Władysławowo
Rozewie
Jastrzębia Góra
Chałupy

Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 25 głosów - średnia: 2.88
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Najlepsze miejsce (Bałtyk)

Które z tych, które wymieniłem najciekawsze?
Odpowiedz

We Władysławowie chyba moja noga nie postanie... Zależy może od terminu. Na pewno nie w sezonie!!! Zapijaczone "bydło" to 1/3 turystów. To nie dla mnie. Kiedyś mi się podobało bo można było zjeść obiad przez całą dobę. To mi się podobało ale widoki zarzyganej i upojonej młodzieży skutecznie mnie od tego miejsca zniechęciło. To podobnie jak z Zakopanem. Miejsce ma klimat ale miejscowym coś się porąbało z cenami. Toż to nawet nie kosmos a czarna dziura...
Rozewia nie znam. I właśnie sygnał żeby może się zainteresować. Podobnie z Chałupami. Ale znając Jastarnię to Chałupy bym już bliżej widział. Takie trochę z tego co widziałem "zadupie". Stawiają tam chyba najbardziej na windsurfing. Może być tam fajny klimat ale miejscowość znam tylko z asfaltowej drogi będąc przejazdem.
Jastrzębia Góra... Dawno tam nie byłem ale plaża na pewno się nie poszerzyła... Fajne chwile tam spędziłem. Bardziej wolę jednak spokój niż jak to bywa w popularnych kurortach. Bardzo podobało mi się ostatnio w Ustroniu Morskim. Jak będą wolne miejsca to planuję w wakacje jakieś 5 dni w tym miejscu.
Tak trochę "z przymrużeniem oka" z tych czterech miejsc wybrałbym "czwórmiasto" czyli Świnoujście, Ahlbeck, Heringsdorf i Bansin...

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

[Obrazek: 0gOjUs9.jpg]

Byłem w Kołobrzegu i jest to całkiem spoko miejsce. Oczywiście zimą byłem, bo dla mnie to najlepszy czas by jechać nad polskie morze. Jest gdzie chodzić wzdłuż brzegu, las, wydmy. Można podreperować zdrowie. Są tablicę informujące o fokach, ale żadnej nie spotkałem.
W Świnoujściu jest ciekawiej, bo jest więcej do zwiedzania, jakieś forty itp. W Kołobrzegu jest latarnia morska, muzeum bursztynu, oraz gabinet figur woskowych, gdzie Lewandowski wygląda jak Marek Mostowiak.
Odpowiedz

O fotka! ubawa2 Gdzie żeś tam się wdrapał?

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Nie pamiętam do końca gdzie robiłem to zdjęcie, ale możliwe że z ostatnio morskiej .
Odpowiedz

A więcej fotek będzie? ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Wrzucę jeszcze jakieś. oczko
Odpowiedz

(04-01-2023, 9:31 )bonaparte napisał(a):  Nie pamiętam do końca gdzie robiłem to zdjęcie, ale możliwe że z ostatnio morskiej .
Miało być latarnii morskiej.
Odpowiedz

Akurat się domyśliłam ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

[Obrazek: lVO1Er9.jpg]

[Obrazek: 0VzadBe.jpg]

Zapomniałem, że w Kołobrzegu jest muzeum Oręża Polskiego tzn. wojska i jest to jedno z lepszych muzeów w Polsce według mnie, choć nie jakieś ogromne. Multum jest mundurów z czasu II Wojny Światowej. 
Muzeum Bursztynu też jest małe, ale ciekawe. 
Za to latarnia morska jest ładniejsza w Świnoujściu, ale na tą w Kołobrzegu udało mi się wejść .
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości