Ocena wątku:
  • 19 głosów - średnia: 3.05
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak używać programu Anki

https://isnca.org/pl/jak-korzysta%C4%87-...beginners/

Wszystko w linku ja niebawem pokażę jakiej wersji używam i jak konfigurować mutasek2

@bonaparte

Niebawe stworzę też karty ze słówek,alfabetu w języku angielskim.

"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Odpowiedz

Właśnie znalazłem aplikacje Anki na androida.
Odpowiedz

(02-07-2022, 19:15 )bonaparte napisał(a):  Właśnie znalazłem aplikacje Anki na androida.

Pomóc ci z tworzeniem  kart i konfiguracją ? mutasek2

Jest tam tryb nauka własna gdy zakończysz podstawową.

Ja używam Anki na linuksa wersja 2.1.54.

"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Odpowiedz

Co to za program? Do czego służy?

<czapja>Miłego dnia... <hi>
Odpowiedz

@jozekkg Do nauki wszelkich przedmiotów można uczyć się np: słówek, wzorów matematycznych i wielu innych rzeczy.

Anki powoduje to że wiedza pozostaje w głowie na długo.

Tworzy się w nim talię kart które się powtarza można też pobrać gotowe ze strony ankiweb jak i wysłać własne na nią.

Aby to zrobić trzeba mieć konto na tej stronie.

O ile dobrze kojarzę to maksymalnie można mieć 10 000 kart.

Odpowiedz

Spróbuję użyć tego do nauki języka włoskiego.
Odpowiedz

@bonaparte Stworzyć ci talię kart czy sam sobie poradzisz mutasek2

Odpowiedz

Sporo talii kart znalazłem w aplikacji.
Przynajmniej podstaw może się nauczę.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości