Ocena wątku:
  • 19 głosów - średnia: 2.95
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Firefox 9.1 i nowsza wersja oraz icecat

Ostatnio wyszedł na linuksy firefox 9.1 jako że mam linuksa musiałbym go doinstalować samodzielnie z repozytorium.

Na  razie dograłem go z flathuba ale raczej  nie ufam  mu  gdyż  nie jest to oficjalny link  twórców  debiana.

Na debianie 11 firefox 9.1  ma ukazać  się 22 lub 23 grudnia bo ma problem z zależnościami na tym systemie.

Zaś na windowsie jest już w wersji 95.

Do wyboru na dowolny system  tutaj:

https://www.mozilla.org/pl/firefox/all/#...op-release

Co do wersji 9.1 na debiana jest to wwrsja ESR według definicji z internetu jest  to : Extended Support Release (ESR)

Czyli wydanie o  wydłużonym wsparciu.

Icecat  to natomiast wersja firefox  o wiekszej prywatności oraz zabezpieczeniu  tylko na linuksa  do pobrania tu:

https://ftp.gnu.org/gnu/gnuzilla/60.7.0/

"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Odpowiedz

Ostatni link to jakiś wirus. To nie jest link od Mozilli.
Ja mam na Windowsie 11 wersję 95.01

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

@hogan Ten gnuzilla to server ftp icecat fundacji fsf(free software foundation) która zajmuje się linuksem i darmowym oprogramowaniem.

"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Odpowiedz

Dla mnie od razu skojarzyło się z jakąś podróbą oryginału. Mozilla- Gnuzilla.
Nie weszłabym nigdy w taki link.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Poprawka 91.4 już dostępny zainstalowałem przed chwilą z repozytorium.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości