Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 3.36
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oszustwo smsy - UWAGA

(18-04-2021, 15:58 )hogan napisał(a):  Oj coś mi się wydaje, że za szybko w takie rzeczy wierzysz. ubawa
Sklep, który liczy na opinie w necie, ma tak samo swoich ekspertów, którzy na bieżąco kontrolują takie strony.

Oczywiście że łażą po takich stronach robią sobie dobre opinie, ale jak są oszustami to wcześniej czy później będzie zawsze przewaga negatywnych opinii. 

Poza tym jeśli przejrzy się taką podejrzaną strone dokładnie to można poznać że oszuści. Można to wyczuć...
Odpowiedz

No jak jesteś lepszy od oszustów, to wykryjesz ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Teraz moja koleżanka dostała SMS od PGE że jej prąd odłącza jak niedoplaci 3 zł oczko
Groźne oszustwo uważajcie na to.
Odpowiedz

Dobrze jest zawsze zweryfikować takie wiadomości, dzwoniąc np. na numer podany w dokumencie płatności, choćby z poprzedniego miesiąca. Zresztą za trzy złote nigdy nikomu prądu nie odłączą, co najwyżej doliczą z odsetkami do kolejnego rachunku.

<czapja>Miłego dnia... <hi>
Odpowiedz

No to moja mama też ma właśnie to z PGE.
Wcześniej, że jakąś paczkę ma tylko musi dopłacić

"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... "  <th_to_clue>
Odpowiedz

W kraju rządzonym przez szeryfów sprawiedliwych i prawych takie przekręty.
Koniec świata nadchodzi!!
Odpowiedz

W zasadzie to chyba nie ma po co kogo ostrzegać a najlepsza opcja to ta o której Józiu napisał.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Myślę że operatorzy GSM powinni jakoś to zwalczać.
Odpowiedz

U siebie robię tak, że dzwonię i mówię aby zablokowali wszelkie numery z reklamami i tak robią i przez jakiś
czas mam spokój. Tylko trzeba to powtarzać co jakiś czas, na przykład raz na pół roku. Mam w Heyah.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

U mnie podejrzenie spamu jest z automatu blokowane albo ostrzeżenia dostaje. Telefony i SMS.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości