Ocena wątku:
  • 8 głosów - średnia: 3.38
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Recenzje Chipsów

[Obrazek: doritos-nacho-chipsy-kukurydziane-o-smak...pcstl9.jpg]

Dzisiaj po raz pierwszy spróbowałem Doritosów serowych tj. nachosów. Doritos to mało popularne w Polsce chipsy,nie wszędzie możnaj  kupić, ale są dostępne np. w Kauflandzie. Ja kupiłem zainspirowany portugalskimi czy tam brazylijskimi memami z piesełami. 
Chipsy te mają oryginalny smak, chyba żadne inne chipsy tak nie smakują Smakują trochę jak płatki kukurydziane do mleka, ale przyprawione ostro. Jednak przyprawy nie wiele pomogły bo smak jest średni. Da się zjeść, ale więcej tego raczej nie kupię. Nie jest to jednak na pewno tak złe jak pringlesy o smaku octu - najgorsze chipsy dostępne na rynku.
Odpowiedz

Wszystkie one są nic nie warte i rozwalają wnętrzności.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Dobrze Hogan pisze. Zdrowe to to nie jest.
Radzę unikać. Głównie niezdrowy tłuszcz.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Tłuszcz, barwniki, zapachy, "udawacze jedzenia", itd.
No bo, czy to wygląda jak ziemniak?

[Obrazek: Doritos-1st-Degree-Burn-Blazin-Jalapeno-Chip.jpg]

Małe dzieci pewnie wzięłyby to za jakieś klocki.
Poza tym, nie ma jednakowych ziemniaków a te chipsy wyglądają jak klon każdego z nich. choir1

A dlaczego są w próżniowych opakowaniach?
Dlatego, że inaczej pokruszyłyby się na miazgę a co to oznacza?
Oznacza to, że nie może to być ziemniak, bo ziemniaki się nie kruszą.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Trudno mi ocenić bo nie jem. Zdarzało mi się sporadycznie ale to przypadkowo i nawet nie zwracałem uwagi na producenta czy nazwę.
Odpowiedz

Doritos to chipsy na bazie kukurydzy a nie z ziemniakow. Jest tam sporo chemii w tym glutamina sodu ale jak dla mnie te środki w małych ilościach nie są szkodliwe.
Już wiem dlaczego Doritos byly średnie:
https://bezprawnik.pl/doritos-w-polsce-m...szy-sklad/
Ale te co jadłem nie miały oleju palmowego tylko inny jakieś.
Odpowiedz

Te chipsy produkowane w Polsce są zawsze robione na bazie oleju palmowego.
Ale zawierają glutaminian mono-sodowy, jak też skrobię a więc zapomnij o ziarnach kukurydzy.
Zrobione są na 100% z mączki ziemniaczanej, która nie jest prawdziwą mąką ziemniaczaną a czystą chemią
wytworzoną sztucznie. Zawierają także inozynian disodowy(E631), rakotwórczy nawet spożywany w najmniejszych
ilościach. Szkodzi także na nerki(powoduje kamicę nerkową i dnę moczową, inaczej zwaną podagrą. Inozynian
może powodować szereg przykrych objawów jak nudności, bóle głowy, przyspieszone bicie serca, czy bezsenność.
Jest stosowany we wszystkich czipsach.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

O glutamianie sodu różnie piszą. Raz że szkodzi raz że nie.
Odpowiedz

Zawsze szkodzi.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Photo 

[Obrazek: 51m12P2vf0L.jpg]
Z trucizn jakie zdarza mi się jeść to te. Koniecznie o tym smaku. Też nie są zdrowe i jadam ze dwa razy w roku. Ale jak nie mam czasu na obiad w trasie to to świetnie zaspokaja głód. Zwłaszcza za czasów pandemii gdzie sprawdzone bary z obiadami nie działają.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości