Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Steampunk

'Steampunk – nurt stylistyczny w kulturze, odmiana fantastyki naukowej, boczna gałąź cyberpunku. Nazwa pochodzi od słowa „steam” czyli pary i nawiązuje stylistyką, estetyką i techniką do maszyn parowych „epoki pary”, epoki wiktoriańskiej."
[Obrazek: pCSk9kqTURBXy8xNWJmZjU5OTRlMmQzMzhiMGM4O...zQFogaEwBQ]
;-)[Obrazek: 407-kompwiktorianski.jpg][Obrazek: wp_20180810_006.jpg?x50488]

Daj, ać ja pobruczę, a ty poczywaj.
Odpowiedz

Ostatnio nawet czytałem powieść z tego nurtu.
[Obrazek: 286917-352x500.jpg]
Nawet dobre. Akcja dzieje się w alternatywnej XIX wiecznej Warszawie.
Odpowiedz

(16-06-2020, 22:45 )bonaparte napisał(a):  Ostatnio nawet czytałem powieść z tego nurtu.

Nawet dobre. Akcja dzieje się w alternatywnej XIX wiecznej Warszawie.
Może to i dobre.Nigdy nie czytałem steampunkowych rzeczy.Jako majsterkowicz to przymierzałem się do zrobienia obudowy w tym stylu do komputera,kolumn głośnikowych..ale póki co lenistwo mi nie pozwala ;-)

Odpowiedz

Nie no, super to się prezentuje. Nie sadze bym się porwał na zrobienie podobnej obudowy, bop by mnie to pewnie przerosło. Ale takie sprzęty by mogły stać w mojej chałupinie
Odpowiedz

Komputer mi się taki podoba a co jest na ostatnim zdjęciu? ubawa

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Pendrive. ubawa
Też fajny. Ciekawe, czy te kółka są tylko namalowane, czy też po włożeniu do komputera się obracają. ubawa

<czapja>Miłego dnia... <hi>
Odpowiedz

Masz na myśli tryby w tym pendriwie? Pewnie są nieruchome ale może i nie, może to jest jakoś zbajerowane
elektrycznie ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

W tym stylu podobają mi się obudowy do kompów,sprzętu audio..,myszy..
Ubrania raczej nie.
Nie jest b.trudne zrobienie czegoś ale wymaga to wiele czasu na przygotowanie materiałów i wymyślenie co gdzie przyczepić.Zawsze się może przydać jakaś część od lodówki lub pralki i różne rzeczy,które znajdziemy w piwnicy przypadkowo lub nawet na śmietniku.
Trybików to bym raczej wiele nie stosował bo to jak ktoś nie ma pomysłów nakleja z ruskiego budzika je i już.. ;-)

Odpowiedz

Otrząśnij się, postanów i zrób coś ładnego a ja( i inni zapewne także), chętnie będziemy podziwiali Twoje dzieło ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(17-06-2020, 12:01 )hogan napisał(a):  Otrząśnij się, postanów i zrób coś ładnego a ja( i inni zapewne także), chętnie będziemy podziwiali Twoje dzieło ubawa2
Jak się łobtrząsnę to pokażę Wam.
A tu sprzęt audio taki mały..ale piękny..:

[Obrazek: steampunk-stereo.jpg][Obrazek: CUMoaODXAAAlh88.jpg:large]

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości