Ocena wątku:
  • 10 głosów - średnia: 3.4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mortadela

Nie ma to jak mortadela. Najlepsza jest smażona na kolację. Jako dziecko jadłem w przedszkolu jadłem mortadelę w cieście do obiadu.
Odpowiedz

Tez jadłam ale już nie jem kupnych produktów przetwarzanych, kupuję tylko surowe mięso i sama robię co chcę, mortadelę także. ubawa

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Jadłem to kiedyś. O ile się nie mylę, to w ubiegłym stuleciu. Chętnie bym taką w panierce niczym kotlet zjadł. Narobiliście mi smaka oczko
Odpowiedz

Za dzieciaka to był rarytas ubawa i pewnie o wiele mniej chemii niż w obecnych mortadelach.

"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... "  <th_to_clue>
Odpowiedz

No własnie ,tez narobiliscie mi smaka .
U mnie moja mama obtaczała w jajku i smazyła ,pycha ,zjadłabym ,naprawdę .
Pozdrawiam
Odpowiedz

Nie tknę tego nawet patykiem.
Toż to trucizna. Pół tablicy Mendelejewa w ty jest a mięsa może z 7 %.
I to pewnie MOM-u.
Też mam jak Hogan i przeważnie nie kupuję produktów przetworzonych. Czasami mi się zdarza ale tego nie da się uniknąć przy moim trybie życia. Pracując po kilkanaście godzin dziennie jestem zmuszony jadać poza domem.
Na szczęście w miarę mam przewidywalne trasy i już sobie znalazłem miejsca gdzie mają prawie domowe obiady.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Kiełbasy tak przetwarzane zawierają wszystko czego nie da się dodać do normalnej kiełbasy, czyli koście, flaki,
odbyty, ogony, uszy, kopyta, zęby, do tego chemia smakowa, zapachowa, barwnikowa, wzmacniająca i do takowej
papki trzeba dodać coś, co utwardzi i tu najlepiej sprawdza się gips, kreda(te akurat mamy w każdym pieczywie) i
oczywiście najtańszy papier toaletowy trzeciej kategorii.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Dobre są Domowe Wieśmaki.
Takie hamburgery tylko zamiast wołowiny mortadela. Do tego sałata, pomidory, papryka itp. To w bułkę do hamburgerow. Mortadela smażone oczywiście.
Odpowiedz

Dlatego nie darmo ktoś powiedział, że człowiek jest gorszy od świni i każde gó... zje.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Potraficie rozbudzić apetyt ubawa
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości