Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
Jak w temacie... Które miejsce wywarło na Tobie największe wrażenie, zachwyciło, zaciekawiło itd...?
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Może nie miejsce ale bliska styczność z górami, byłam jak mały bezwartościowy robaczek, nic nie znaczący w przyrodzie względem gór.
Z bliska będąc w górach, odniosłam wrażenie, że jestem nikim w porównaniu do ogromu świata i bardziej wyobraziłam sobie fakt, co
czuje taki robaczek gdy go zabijamy, co przeżywa mucha, mrówka, itd., widząc wielkoluda jakim jest człowiek.
Ja właśnie poczułam się takim robaczkiem, bo pomyślałam sobie, że jak spadłabym z tych gór to nikt by mnie nawet nie znalazł i nikt by
nie wiedział o moim istnieniu... nikt by nie usłyszał wołania o pomoc, tak jak my nie słyszymy wołania robaczków.
Będąc często nad morzem, nie mam takich skojarzeń, woda jest mi jakoś bardziej bliska niż góry, góry mogą mnie przerazić, z wodą wiem, że
mogę sobie poradzić ale jak wiemy, takie myślenie może okazać się zgubne.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2014, 13:40 przez
hogan.)
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
Oj trak. Każdy z żywiołów jest niebezpieczny. A góry? Także mogą być niebezpieczne gdy się je lekceważy. Ale zarazem piękne same w sobie a i piękno je otacza gdy się z nich ogląda okolice.
Liczba postów: 863
Liczba wątków: 29
Reputacja:
79
Nie wiem, czy Autorowi tematu chodzi tylko o Polskę. Przyjmuję, że tak, unikniemy w tensposób epatowania się miejscami w odległych kątach świata, do których mało kto ma szansę trafić.
A Polska to piękny kraj, nie mniej i nie wicej niż inne ale piękny. Ma wiele fascynujących miejsc.
Osobiście uwielbiam Podlasie i Suwalszczyznę, Kaszuby i góry.
A gdyby chcieć odpowiedzieć wprost na początkowe pytanie, to jest to niemożliwe. Wciąż poznaję nowe miejsca w Polsce i zawsze znajduje coś, czym można się zachwycić.
Z ostatniego lata na przykład rozlewiska Starej Świny i klify wyspy Wolin. A kiedyś Złoty Potok.
A z miast chyba Zamość.
Liczba postów: 863
Liczba wątków: 29
Reputacja:
79
A ostatnio zachwyciłem sęe osiedlem Nikiszowiec, ciekawe, czy wiecie gdzie to...
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Chyba wiecie :dokuczacz: Katowice...
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"