Ocena wątku:
  • 42 głosów - średnia: 2.93
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Co dziś przygotowujesz na obiad?

Jak wrócę ze sklepu to będę wiedział co będzie na obiad bo zupełnie nie mam weny. A jak się na coś nastawię to się zapewne okaże że u mnie na wsi nie będzie składników w sklepie. Na razie to mam składniki i do zrobienia tak do pojedzenia leczo i śledzie w zalewie octowej. Myślałem o golonce ale chyba pójdę w żeberka, Jeszcze nie wiem. Popatrzę w sklepie na towar i zdecyduję. A może mielone?

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Chyba udka upiekę ale jeszcze nie dziś, może aż po niedzieli.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Rosół i wszyscy będą zadowoleni

miłości złotą nić snujesz, snujesz .......
Odpowiedz

Co nie?! Takie proste, tradycyjne i przeważnie każdy zje. Może nie każdy ze smakiem ale zje. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

kluseczki podsmażane , kwaśne mleko , takie chłopskie jedzenie na szybko

Ślady na piasku przeminą,
ślady na sercu pozostaną.
Odpowiedz

Jest sobota wieczór ale ja wiem co będzie jutro ubawa Niedziela więc "kompot z kury" ubawa2

"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... "  <th_to_clue>
Odpowiedz

Już znam menu. Chodziły za mną kluchy. Żona mówi ziemniaki a ja twardo stoję przy kluskach. W sumie mamy ziemniaki i przecieraki. Miałem w planach śląskie lub kopytka a w końcu zrobiłem przecieraki. Do tego schab duszony i ze zdrowych rzeczy gotowane brokuły. Taki obiadek mój żołądek sobie wymyślił to niech ma.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Pomidorowa z domowym makaronem
Tyle zrobiłam przecieru, że czesto będzie pomidorowa

miłości złotą nić snujesz, snujesz .......
Odpowiedz

Sos z grzybami, ziemniaki i kawałek mięsa ugotowanego a i korniszonki do tego. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Paluszki rybne i frytki.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości