Liczba postów: 5,359
Liczba wątków: 46
Reputacja:
239
Zodiak: strzelec
hogan napisał(a):Dobre by to było bo mam dość garów ![[Obrazek: am9rog.gif]](http://i59.tinypic.com/am9rog.gif)
No to kochana kwestia tylko produktów i mogę Ci robić obiady, piec pizze a nawet ciasta pieczone lub bez pieczenia
A wracając do tematu to u mnie dzisiaj gołąbki

Z ziemniakami dla reszty domowników, a dla mnie z ryżu. Uwielbiam, to jest to, co nigdy mi się nie nudzi.
"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... " <th_to_clue>
Liczba postów: 5,359
Liczba wątków: 46
Reputacja:
239
Zodiak: strzelec
Ziemniaczane czyli trę ziemniaki, daję cebulkę pokrojoną w kostkę przyprawy, zawijam w kapustę i do garnka z tłuszczem. Wszystko jest surowe no oprócz sparzonej kapusty więc sporo musi podskakiwać w garnku aż się zrobią jadalne.
Z ryżem, czyli zaparzam ryż, do gorącego daję surowe mięso mielone, podsmażoną cebulkę plus przyprawy i zawijam w kapustę

Potrzebują mniej czasu niż ziemniaczane
"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... " <th_to_clue>
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Pierwsza wersja jest dobra, bo nie musisz oddzielnie ziemniaków gotować :lol:
A druga to gołąbki tradycyjne z mięsem do którego dodaje się ryż. Zawsze tak się robi mięsne.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Liczba postów: 4,081
Liczba wątków: 31
Reputacja:
235
Kiedyś jadłam pyszne gołąbki tylko z mięsem wołowym z dodatkiem suszonej śliwki. Zawijane w liście włoskiej kapusty, podsmażane, następnie pieczone w piekarniku w sosie pomidorowym.
Takie robię.
Rzutem na taśmę, klopsiki w sosie pomidorowym z bulgurem miałam.
"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze;
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"