Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 29 głosów - średnia: 3.28
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zielone zacisze u hogan

Nie wiem czy owoce nie pojawiają się po kwiatach. Jeśli to konwalia, to w żadnym wypadku nie jedz tych owoców. Jak wszystko w niej (prócz zapachu) jest trujące.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Wszystkie części rośliny świeżej i wysuszonej są trujące, najbardziej kwiaty i liście. Woda, w której stały konwalie, jest również trująca.
Zgadza się, owoce są po kwiatach ale nie rozumiem dlaczego ktoś napisał, że tak kwitnie. ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Może się pomylił. Najważniejsze, że zagadka rozwiązana. ubawa

Odpowiedz

Otóż to a następnym razem bardziej się przyjrzę jak to jest z tymi liśćmi konwalii. ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Te śliwki są przepyszne... Uwielbiam je, żałuję, że jedyne drzewo z tą odmianą złamał mi piekielny wiatr :smutek:

"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... "  <th_to_clue>
Odpowiedz

Właśnie drugi dzień smażę powidła bez cukru i są mimo to, bardzo słodkie ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Wierzę. Na 5 kg (obranych) gruszek dałam 200 g cukru i sok z 2 cytryn. Jak dla mnie ciut za słodkie.

Odpowiedz

Bo te śliwki są mega pyszne i słodkie mniam

"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... "  <th_to_clue>
Odpowiedz

A ja głupia w tamtym roku, sąsiadowi z działki powiedziałam, żeby sobie zbierał jak dojrzeją. Teraz sama
co do jednej wyzbierałam :lol:
Wcześniej nigdy w życiu żółtych takich śliwek nie jadłam i myślałam, że będą podobne do tych zwykłych,
małych żółtych a tu ZONK! ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ja osobiście nie lubię śliwek ale te bym jadła non stop. Smak dzieciństwa i ciepła ubawa Jak dla mnie zupełnie inaczej smakują niż zwykłe śliwki i dlatego mogę je pożerać ubawa2

Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości