Ocena wątku:
  • 10 głosów - średnia: 2.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pisanie aplikacji okienkowych i czytanie dokumentacji

Znam w  podstawach trochę C  i C++ oraz inne języki.

Zastanawiam się  jednak jak pisać  aplikacje okienkowe bo nie mam pojęcia.

Z źródeł  jakie posiadam wiedza jest zbyt że  tak powiem stara  i nie adekwatna do dzisiejszych czasów.

Kod musiałbym non stop poprawiać gdyż  nie przestrzega dzisiejszych standardów.

Może  jeszcze pomyślę i coś  się  uda zrobić.

sadsmut3

"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Odpowiedz

Przykro mi ale Ci w tym nie pomogę, bo się nie znam. :smutek:

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

@hogan Mimo wszystko dziękuję za chęć pomocy. ojokojo

Jak to opanuje to napiszę co i jak.

Bo kursy programowania już dałem.

"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Odpowiedz

(18-07-2022, 7:00 )jeruka9 napisał(a):  Znam w  podstawach trochę C  i C++ oraz inne języki.

Zastanawiam się  jednak jak pisać  aplikacje okienkowe bo nie mam pojęcia.

Z źródeł  jakie posiadam wiedza jest zbyt że  tak powiem stara  i nie adekwatna do dzisiejszych czasów.

Kod musiałbym non stop poprawiać gdyż  nie przestrzega dzisiejszych standardów.

Może  jeszcze pomyślę i coś  się  uda zrobić.

sadsmut3
a aplikacje nie są pisane w Javascript ?
Odpowiedz

@AzuKi W javascript też  ja ze względu na swoją pasję skupiam się na systemie operacyjnym linuks.

Odpowiedz

(18-07-2022, 16:56 )jeruka9 napisał(a):  @AzuKi W javascript też  ja ze względu na swoją pasję skupiam się na systemie operacyjnym linuks.
Kiedyś coś tam skrobałam w CSS ale to lata temu było. Większości już nawet nie pamiętam, a jak wiadomo wszystko się zmienia łącznie z internetem i językiem programistycznym.
Odpowiedz

@AzuKi Ostatnio najnowszy standard to CSS3 i HTML5.

Odpowiedz

Ostatnio nauczyłem się UML i to powinno pomóc będę też się uczył programowania obiektowego.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości