Ocena wątku:
  • 19 głosów - średnia: 3.32
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

UWAGA na naciągaczy na FB i Youtube!

(15-06-2015, 21:39 )bonaparte napisał(a):  portale na które się logowałem.

Tylko i wyłącznie dlatego pojawiają Ci się takie reklamy, związane z tym gdzie się logowałeś a nawet nie logowałeś, mogłeś tylko wejść i poczytać czy popatrzeć.
Tu nie ma nadal nic do tego, że w to co jest związane z oszustami co wstawiają powyższe oszustwo ingerują boty.

Dobra, bo nie chce mi się dłużej czekać az ktoś zrozumie... boty to programy(nie ludzie), które zbierają różne informacje, mogą też nabroić w sensie, że pozmieniają treść jaką ktoś napisze ale nie włamują się na konta po to aby ktoś wszedł w jakiś link i żeby podał numer telefonu aby te boty
mogły zgarnąć kasę.
To tak jakby ktoś napisał, że przykładowo ta PRALKA weszła na moje konto kradnie kasę od ludzi.
Pralka może prać, wirować, itd. ale nie jest zaprogramowana tak aby wchodzić na cudze konta.

Na konta włamują się hakerzy(ludzie) a nie boty(roboty- automaty).

Jimmy, zaraz sprawdzę link.

Link sprawdziłam i podałam dodatkowy pod filmikiem.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(15-06-2015, 16:35 )hogan napisał(a):  Boty nie wysłałyby czegoś z kont tych ludzi, musieli choćby zalajkować albo dodać komentarz.

tak właśnie oto chodzi, ty coś lubisz a to na pozór jest coś fajnego a pod tym jest ukryty bot, który potem spamuje do twoich znajomych. Albo jak załączasz jakieś aplikacje na fb

albo np. ktos coś polubi a potem z w jego imieniu dana strona publikuje, że np. "łał to nie wiarygodne, wysłałam smsa pod numer xxx i doładowało mi konto 50 zł. spiesz się ilość ograniczona" wiem, bo na mojej tablizy tez się coś takiego pojawiło i to było z Plusa a ja nawet nie mam numery w plusie ani nawet na karte, bo mam abonament! 

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

Ja mam konto na YT i na Fb i nie mam problemu z reklamami czy botami... ale mam za to program adblock i mocnego Kasperskiego....
może one mają swój udział w tym, że nie muszę się martwić...
Odpowiedz

(16-06-2015, 10:37 )Adamus123 napisał(a):  Ja mam konto na YT i na Fb i nie mam problemu z reklamami czy botami... ale mam za to program adblock i mocnego Kasperskiego....
może one mają swój udział w tym, że nie muszę się martwić...

Niestety nie, to Ci w razie botów nie pomoże, bo te boty jak wspomniała Figa, są podłącze pod znajomych i jak znajomi coś lajkują, to
boty reagują. A żeby Ciebie w tym upewnić, to dodam, że też mam adblock i kasperskiego i mimo to dostałam to co opisałam w pierwszym
poście. Po prostu masz szczęście, że tego nie dostałeś, ja oczywiście poradziłam sobie z tym, po pierwsze mam zasadę, że nigdy
nie wchodzę w obce linki jak kogoś nie znam, po drugie jak już coś dostałam to natychmiast wysyłam to w kosmos aby śladu
nie pozstało i po trzecie informuję dookoła ludzi aby wystrzegali się następnych oszustów i naciągaczy. Jak ostrzega się ludzi, to
zauważają to, iż jest im tu nie po drodze i zostaną zdemaskowani a więc sami więcej w takim miejscu nie próbują. ubawa
Dlatego ten filmik został zablokowany tylko dla posiadaczy konta na YT i tych co są zalogowani, bo ostrzegali ludzi przed nimi(oszustami).
Mnie zablokować nie mogą a więc są w tym miejscu już spaleni, pójdą do innych...

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ja na fejsa od kilkunastu juz tygodni nie wchodze.Nie wiem czemu,ale jakos nie przypada mi do gustu.
Odpowiedz

Kto co lubi, przymusu nie ma ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości