Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Z czego robi się mięso...

I co mam zabić świnie co ją sam wychowałem. Nigdy w życiu.
Odpowiedz

Wystarczy czytać etykiety i wybierać ten produkt, który oferuje największą procentową zawartość mięsa...
Jeśli słoik z filmiku zawiera tego mięsa 8 procent, no to jest oczywiste, że pozostałe 92 procent mięsem nie jest...

To już lepszy jest taki produkt:
[Obrazek: pulpety-w-sosie-pomidorowym-pudliszki-600-g.1.jpg]

https://szybkihurt.pl/pulpety-w-sosie-po...600-g.html

mięso (wieprzowe 13,8%, wołowe 10%)

Czyli 24 procent mięsa...
Odpowiedz

A reszta to ten sos, te kuleczki chyba są z mięsa.
Odpowiedz

Niezupełnie- one powinny być głównie z mięsa, ale zazwyczaj mają podobny skład, co kotlety mielone, czyli różną jego zawartość i to jest klucz- droższe mają z reguły więcej mięsa...
Odpowiedz

Mało mięska Unia nam doda.

Cytat:Od teraz robaki będą oficjalnie dodawane do pieczywa w Unii Europejskiej. Rozporządzenie w tej sprawie przyjęła Komisja Europejska, a osobiście podpisała je Ursula von der Leyen.
takie mięska Unia nam wsadzi do... - właściwie do wszystkiego , od kompotu , do chleba , ciastek, przetworów.

Cytat:mącznik młynarek (w postaci suszonych larw), szarańcza wędrowna (mrożona, suszona i sproszkowana) oraz świerszcz domowy (mrożony, suszony i sproszkowany). Dodatkowo dopuszczone do obrotu na rynku unijnym zostały także larwy pleśniakowca lśniącego w postaci mrożonej, pasty, suszonej i sproszkowanej.
[Obrazek: ?u=https%3A%2F%2Fpliki.portalspozywczy.p...ipo=images]

Mnie osobiście wścieka na max, że NIE BEDZIE NA PRODUKCIE INFORMACJI

ŻE  , ZAWIERA  ROBALA

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

(29-01-2025, 11:47 )uii napisał(a):  Mnie osobiście wścieka na max, że NIE BEDZIE NA PRODUKCIE INFORMACJI

ŻE  , ZAWIERA  ROBALA

No chyba prawnie jest nakazane że towar musi posiadać skład?
Ale jak napiszą że mąka (a że z dodatkiem robali) to nie łamią prawa. Wolałbym wiedzieć co dokładnie jem.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

(01-02-2025, 7:41 )karbon napisał(a):  
(29-01-2025, 11:47 )uii napisał(a):  Mnie osobiście wścieka na max, że NIE BEDZIE NA PRODUKCIE INFORMACJI

ŻE  , ZAWIERA  ROBALA

No chyba prawnie jest nakazane że towar musi posiadać skład?
Ale jak napiszą że mąka (a że z dodatkiem robali) to nie łamią prawa. Wolałbym wiedzieć co dokładnie jem.
Chyba jest ubawa ale to, to samo źródło prawa co tera zezwala na robaki, to mogło to UE źródło se zrobić wyjątek.

To ma sens , bo ludzie mogliby olewać gremialnie produkty z robakami.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości