Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Przywódcy Niemiec to od lat "pożyteczni idioci" Putina

[Obrazek: mi_k9kuTURBXy9mNjYxYzcyOS1hM2E4LTRlNGQtO...vN4AAaEwAQ]

"Od niemieckiego weta wobec członkostwa w NATO dla Ukrainy i Gruzji w 2008 roku, przez dążenie do zawarcia umów gazowych z Moskwą, po sprzeciw wobec wysyłania broni do Kijowa - przywódcy Niemiec byli pożytecznymi idiotami Putina" - ocenia portal Politico.

"Przez cały czas zadufani w sobie sympatycy Rosji pośród politycznego establishmentu odrzucali krytykę swojego kursu, przekonując, że wiedzą lepiej i (dosłownie) śmiejąc się w twarz Waszyngtonowi" - twierdzi autor artykułu Matthew Karnitschnig.

Jego zdaniem "uparte naleganie Niemiec na kontakty z rosyjskim przywódcą w obliczu jego ciągłych agresji (od inwazji na Gruzję po zabójstwa wrogów za granicą i zbrodnie wojenne w Syrii) był niczym innym jak katastrofalnym błędem, który sprawi, że (b. kanclerz Niemiec Angela) Merkel znajdzie się w panteonie politycznej naiwności obok Neville'a Chamberlaina".

https://gospodarka.dziennik.pl/news/arty...cholz.html

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Niemcy są bardzo pragmatyczni i chyba dogadywali się z Putinem jak uznali że im sięto opłaca, i stąd te całen Nord Stream 2. Raczek nie wyszli za tym dobrze. Nauka taka, żeby nie układać się z dyktatorami debilami.
Merkel była chyba nawet przyjazna Polscę, bo jej się to opłacało, ale np. jej podejście do uchodźców było szkodliwe dla calej Europy.
Co innego jeden z jej poprzedników tojest Gerhard Shroeder, ten to się serio sprzedał Putinowi, chyba jeden z najbardziej skompromitowanych polityków w całej Europie, a pamietam , ze jak przyjmowali nas do Unii to się wszyscy w Polsce niż zachwycali. Skorumpowany pajac.
Odpowiedz

Ja się nim nie zachwycałam, bo ogólnie wiem, że Niemcy to snoby i dla siebie własną matkę by sprzedali.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości