Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 16 głosów - średnia: 3.06
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Na naukę nigdy nie jest za późno

Na naukę nigdy nie jest za późno; ma 80 lat i studiuje

[Obrazek: z22451764V,Romuald-Preger.jpg]

Pan Romuald dobrze wie, co to znaczy wieczny student. Osiemdziesięciolatek jest najstarszym żakiem na Uniwersytecie Olsztyńskim i jednym z najstarszych w Europie. Ma już tytuł licencjata i magistra socjologii, ale na tym nie zamierza poprzestać.

Wśród osób, które rozpoczynają naukę na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim, jest blisko 80-letni Romuald Preger z Olsztyna. - Nie było jeszcze tak wiekowego studenta - mówią na uczelni.

– W tym roku naukę na naszej uczelni rozpocznie około 21 tys. studentów – mówi Wioletta Ustyjańczuk, rzeczniczka prasowa Uniwerytetu Warmińsko- Mazurskiego – 17,5 tys. osób będzie się uczyło na studiach stacjonarnych, natomiast 3,5 tys. osób na studiach zaocznych.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Mam nadzieje że sam płaci sobie za te studia.
Odpowiedz

Cytat:Jedynie kajdany wiedzy czynią człowieka wolnym
ubawa

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Wielkie brawa Mu się za to należą i myślę, że swobodnie zasługuje na stypendium ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ja raczej w jego wieku studiować nie będę.
Edukację na "Uniwersytecie 3 W" oraz w liceum zakończyłam zaraz po  wybuchu pandemii Covida.
Spytacie pewnie, co ja tu wam pierniczę ? - aż byście się zdziwili... i kombinujcie sobie, jeśli jesteście ciekawi.

Niektórzy aby żyć- muszą narodzić się po raz drugi...
Odpowiedz

Wcale nie pierniczysz, też niedawno jeszcze się uczyłam. Nasza forumowa Ewunia, uważa się za starą babę(zdradzę, że to
jeszcze smarkula, tylko cicho, bo mnie zabije) i też się uczy i ja, jako formowa matka, jestem z Niej dumna a więc z Ciebie
także i z każdego, kto się uczy. ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ze mnie nikt nie jest dumny bo uczę  się sam. zlezkawoku

"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Odpowiedz

(09-08-2022, 17:17 )jeruka9 napisał(a):  Ze mnie nikt nie jest dumny bo uczę  się sam. zlezkawoku
Ja jestem.Mam przynajmniej mądrego znajomego..

Daj, ać ja pobruczę, a ty poczywaj.
Odpowiedz

(09-08-2022, 17:17 )jeruka9 napisał(a):  Ze mnie nikt nie jest dumny bo uczę  się sam. zlezkawoku

Napisałam, że jestem dumna z Was wszystkich   ojokojo

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości