Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 22 głosów - średnia: 3.18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kubica nie będzie zwykłym rezerwowym kierowcą

[Obrazek: z22706826IH,Robert-Kubica.jpg]
Robert Kubica, zdjęcie z Twittera.

Williams ogłosił skład na przyszły sezon Formuły 1. W brytyjskim zespole obok Lance'a Strolla jeździł będzie Siergiej Sirotkin. Robert Kubica został trzecim kierowcą zespołu. Według informacji portalu motorsport.com, rola Polaka będzie jednak wykraczała poza obowiązki 'zwykłego rezerwowego kierowcy'. 
Kubica będzie kierowcą rezerwowym i będzie pracował nad rozwojem samochodu. A to oznacza, że Polak sprawdzi auto Williamsa podczas przedsezonowych testów w Barcelonie, pojawi się też na testach w trakcie sezonu i dostanie możliwość jazdy w piątkowych treningach, gdzie będzie pracował nad ustawieniami samochodu i nowinkami konstrukcyjnymi.

Przyszłość Polaka
Dla Kubicy rola trzeciego kierowcy jest dobra pod tym względem, że ma czas i możliwości, by oswoić się z jazdą aktualnym samochodem. Bo za kółkiem najnowszych hybrydowych konstrukcji ma niewielkie doświadczenie.
- Bardzo się cieszę, że dołączam do Williamsa jako kierowca rezerwowy i rozwojowy na ten sezon. Czuję się, że jestem w najlepszej formie w swoim życiu, ale potrzebne było wiele pracy, by tak się stało. Chciałem podziękować Williamsowi za szanse, które mi do tej pory dali i że uwierzyli oferując mi tę posadę - oświadczył Kubica.

sport.pl

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Musieli się ruskie wpieprzyć z dolarami.  zespluwa
Nie wiem jak Sirotkin będzie się spisywał w wyścigach. Może całkiem przyzwoicie. 
Jestem natomiast przekonany że Kubica z każdym przejechanym kilometrem bolidem na sezon 2018 będzie kręcił coraz lepsze wyniki. Będzie lepszy od Sirotkina na 100%. Ale jak patrzę na decyzję Williamsa to zrobili mistrzowskie zagranie (no może prawie). Sirotkin dobrze się pokazał a Abu Zabi czyli ma potencjał. Williams sięgnął po obydwóch kierowców i ma pole manewru oraz dolary od sponsorów Sirotkina.
Mam nadzieję że Kubica pojedzie sezon 2019.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Może pojedzie a może i nie, czas pokaże, bo krążą plotki, że samemu Kubicy już wcale nie zależy tak na samej
jeździe, co na kontakcie stałym ze swoim sportem.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Jak znam Kubicę to zależy mu żeby być coraz lepszy w tym co robi więc będzie chciał kręcić dobre czasy i rozwijać bolid.

Odpowiedz

A mnie szkoda jest, że Kubica nie w pierwszym składzie, zasługuje.
No cóż, trzeba się cieszyć z tego co jest. Robert bez zapachu benzyny nie potrafi żyć, jest dla niego jak tlen.
Odpowiedz

Trzymam kciuki za wejście do pierwszego składu.  paaluh

Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości