19-10-2024, 8:38
Kręgi piekieł
19-10-2024, 14:31
Jaki totalny odlot... ciekawe co on bierze
19-10-2024, 19:49
Możliwe że to na podstawie tej Boskiej Komedii, nie wiem nie czytalem boskiej komedii ale z tego co kojarże to właśnie jest tam opis piekieł, bo na pewno ta wizja nie jest zawarta w Biblii.
Mnie zastanaiwa, że skoro do Limbo trafiają wszyscy nieochrzczeni to jest to mnóstwo ludzi i wszystkei pokolenia niewierzących ludzi całego świata i uznajemy że ich dusze są nieśmiertelne, to jest ich miliardy do potęgi którejś. Bardzo ogromna masa niesmierelnych dusz. No i one muszą jakoś funkcjonować, ciekawe czy np. mają jakieś samorzady, władzę, tworzą jakies państwa w tym Limbo?
Mnie zastanaiwa, że skoro do Limbo trafiają wszyscy nieochrzczeni to jest to mnóstwo ludzi i wszystkei pokolenia niewierzących ludzi całego świata i uznajemy że ich dusze są nieśmiertelne, to jest ich miliardy do potęgi którejś. Bardzo ogromna masa niesmierelnych dusz. No i one muszą jakoś funkcjonować, ciekawe czy np. mają jakieś samorzady, władzę, tworzą jakies państwa w tym Limbo?
19-10-2024, 20:16
Ale co Ciebie ciekawi, fantazja czy co
20-10-2024, 10:18
To ciekawe zagadnie ogólnie. Ludzie wierzą w niebo nie tylko chrześcijanie to gdzie ono się znajduje? W innym wymiarze?
Albo przy reinkarnacji? Gdzie przebywają dusze zanim wstąpią w inne wcielenie?
Albo przy reinkarnacji? Gdzie przebywają dusze zanim wstąpią w inne wcielenie?
20-10-2024, 10:27
Nawet w biblii jest napisane, że gdy człowiek umiera, to umiera dusza, bo to człowiek jest duszą żyjącą.
Cytat:W hebrajskim tekście Rdz 2,7 znajdujemy sformułowanie, że wskutek Bożego tchnienia człowiek stał się „duszą żyjącą”, co w nowszych przekładach jest oddawane określeniem „istotą żyjącą”, a w NPD „istotą żyjącą zmysłowo”.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości