Ocena wątku:
  • 23 głosów - średnia: 2.74
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Swój chłop Ukrainiec?

(03-03-2025, 22:17 )uii napisał(a):  Ja wole jakiś tam pokój , nawet kosztem ukrainy.
Twoja sprawa, co wolisz, bo jednak Trump woli Rosję. Piszesz, że to Ameryka stała za wybuchem Nord Stream, to chyba jednak masz jakieś złe informacje, bo właśnie wczoraj Amerykanie ogłosili, że pomogą naprawić Nord Stream za część korzyści płynących z jego reaktywacji...
Odpowiedz

(04-03-2025, 2:04 )Traf napisał(a):  
(03-03-2025, 22:17 )uii napisał(a):  Ja wole jakiś tam pokój , nawet kosztem ukrainy.
Twoja sprawa, co wolisz, bo jednak Trump woli Rosję. Piszesz, że to Ameryka stała za wybuchem Nord Stream, to chyba jednak masz jakieś złe informacje, bo właśnie wczoraj Amerykanie ogłosili, że pomogą naprawić Nord Stream za część korzyści płynących z jego reaktywacji...
'Woli rosje '  Od czego do licha?
Od Ukrainy ???
Ukrainę to on ma w dupie , to pionek .

Nie pisze . że USA uszkodziła rure, ale,
że Trump ogłodił sankcje na firmy budujące rure.
Amerykanie NIE ogłosili.

Niemcy ogłosili !
A dokładnie gazeta Bild.

za PAP:
Cytat:Powrót Nord Stream 2? Niemiecki dziennik o tajnych rozmowach i Trumpie

Od kilku tygodni w Szwajcarii trwają tajne rozmowy na temat tego, w jaki sposób gaz z Rosji może wkrótce znowu popłynąć rurociągiem Nord Stream 2 -

wynika z ustaleń dziennika "Bild
". Porozumienie między Donaldem Trumpem a Władimirem Putinem jest uważane za element układanki, mającej na celu zakończenie wojny w Ukrainie.

Bierzesz za fakty historyczne zagrywki pokerowe, podpuchy,  straszaki , ważne '7 dni z dzisiem'

Tramp niby wstrzymał pomoc dla Ukrainy ,
tyle ,że zanim to fizycznie zadziała,
może ją 7 razy przywrucić , zwiekszyć i znów wstrzymać,
jeśli ukraina nie bedzie grzeczna i uprze się, że koniecznie chce Krym znowu mieć.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Strategia negocjacyjna...
Ty wiesz swoje, ja wiem swoje...
Czytałeś o tym?
Cytat:Ja jednak skupiam się na tym, co zaczęło dziać się w roku 2006, kiedy Trump po raz kolejny stanął na granicy bankructwa. Wtedy to wystawił na sprzedaż kupioną dwa lata wcześniej za około 41 milionów dolarów rezydencję. Żądał za willę 125 milionów dolarów, ale oczywiście nie znalazł nabywcy. Dwa lata później obniżył cenę do 100 milionów dolarów. Nagle chęć zakupu wyraził „szalony Rosjanin”, który ostatecznie był w stanie zapłacić 95 milionów dolarów. Był nim rosyjski oligarcha Dmitrij Rybołowlew.

W ramach sprzedaży zawarto niepraktykowaną w USA umowę o zachowaniu poufności. Oligarcha kupując willę, złamał swoje wszelkie zasady. Dotychczas każdy zakup konsultował z żoną, inwestował w prace remontowe, co roku odwiedzał nieruchomość i – co najważniejsze – nigdy nie sprzedawał nic ze stratą. Później wszystko zrobił odwrotnie niż dotychczas: w willę nie zainwestował ani grosza, ani razu do niej nie zajrzał. Zburzył willę za dodatkowe 234 tysiące dolarów, działkę podzielił na trzy części i wystawił na sprzedaż po cenie gruntu. Nigdy nie odzyskał zainwestowanych pieniędzy. Była to najdroższa nieruchomość, jaką kiedykolwiek kupił, i być może wówczas najdroższa, jaka kiedykolwiek została sprzedana w USA.
https://ciekawostkihistoryczne.pl/2024/1...ump-i-kgb/

Jak na moje, to nie jest żadna strategia negocjacyjna, to jest po prostu wywiązanie się Trupmpa za swoich zobowiązań wobec Rosjan...
Odpowiedz

Po pierwsze.
Kij wie ile w tym prawdy , 
przed wyborami przypisywano mu wszystkie możliwe zbrodnie i grzechy,
może za wyjątkiem nekrofili ubawa
Ale nawet jakby .... To mylisz proporcje ważności spraw. 
To drobny pierduł.
Nie doceniasz władzy i cynizmu prezydenta USA  (każdego, nie tylko Trumpa)

A na razie Trump załatwił , że wreszcie UE potrząchnie kiesą i sie dozbroi.

Cytat:Ursula von der Leyen ...
... opisała pięciopunktowy plan szybkiego i znaczącego wzmocnienia możliwości obronnych państw Unii Europejskiej.

Trump kopną w dupe Urszulke  , to i wyskakuje z kasy.  

Dla nas to raczej korzystne.

Odpowiedz

Ja przypomnę, że będąc częścią UE, to nie jakaś tam Europa płaci, ale wszystkie Kraje członkowskie, my też...
Odpowiedz

(04-03-2025, 21:03 )Traf napisał(a):  Ja przypomnę, że będąc częścią UE, to nie jakaś tam Europa płaci, ale wszystkie Kraje członkowskie, my też...
Bedąc częścią UE dziś , podkreślam dziś !
Jesteśmy bantustanem , który się doi i wykorzystuje na 100 sposobów, w tej konkretnej sytuacji wole żeby i nasza kasa poszła na zbrojenia, bo rosja to groźny sąsiad.

A kase i tak nam zap......ą , albo zmuszą do kosztownego hołubienia ciapatych bandziorów.
Myśle , że to się zmieni , bo UE w tym kształcie sie sypie. 
Tylko ile to potrwa?
I czy zmieni się na lepsze?

Odpowiedz

Ja napiszę że myśląc całkiem egoistycznie że zakończenie wojny jest bardzo korzystne dla wszystkich oprócz Ukraińców, którzy pewnie stracą część terytoriów i będą upokorzeni.
Odpowiedz

(06-03-2025, 16:43 )bonaparte napisał(a):  Ja napiszę że myśląc całkiem egoistycznie że zakończenie wojny jest bardzo korzystne dla wszystkich oprócz Ukraińców, którzy pewnie stracą część terytoriów i będą upokorzeni.
Pomagając Ukrainie, Polska opowiedziała się po jej stronie. Czy więc to dobrze, czy źle, powinniśmy nadal trzymać się tego kursu...
Odpowiedz

(06-03-2025, 17:21 )Traf napisał(a):  
(06-03-2025, 16:43 )bonaparte napisał(a):  Ja napiszę że myśląc całkiem egoistycznie że zakończenie wojny jest bardzo korzystne dla wszystkich oprócz Ukraińców, którzy pewnie stracą część terytoriów i będą upokorzeni.
Pomagając Ukrainie, Polska opowiedziała się po jej stronie. Czy więc to dobrze, czy źle, powinniśmy nadal trzymać się tego kursu...
To proste Ukraińcy tłuką ruskich, osłabiają ich.
Należy im oczywiście pomagać , ale bez szaleństw i niedać się , ani NATO wciągnąć w te wojne.

Ruskich nie da się pokonać , anawet jakby ...

-To Francja , Niemcy, EU, ale i USA   i Chiny , NIE POZWOLĄ NA TO!
TO BY GROZIŁO zamieszaniem , rozpadem Rosji .

I zupełnie nie wiadomo w ręce jakich ekstremistów dostały by się ATOMÓWKI.

DO tego nikt nie dopuści .

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości