Ocena wątku:
  • 16 głosów - średnia: 2.88
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Koniec wsparcia dla windows 7 w 2020

Trzeba przyzwyczajać  się  do linuxa nie  polecę windows 10 bo ma  telemetrię  czyli  namierzanie nie ma też  wstecznej  kompatybilności  oraz blokuje  aplikacje czyli  te  które nie  zostały  kupione w tym gry.

Z innego  artykułu  dowiedziałem się że  windows7 będzie przypominał  o aktualizacji  do windows 10 oraz po zakończonej  dacie  czyli 14 stycznia 2020 ma zablokować komputer nie wiem ile  w  tym prawdy.

Tu  link do innego artykułu  w tym temacie : https://www.centrumxp.pl/Publikacja/Aktu...eda-platne

"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Odpowiedz

Jeruka,znaczy,muszę wstrzymać się z zakupem nowego oprogramowania skoro uparcie trwam przy xp?
A co sądzisz o Mac firmy Apple?

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

(11-04-2019, 9:10 )ro_bot napisał(a):  Jeruka,znaczy,muszę wstrzymać się z zakupem nowego oprogramowania skoro uparcie trwam przy xp?
A co sądzisz o Mac firmy Apple?

Mac tylko dla bogaczy ale mają dopracowane stery no niestety większość sterowników jest tylko dla windowsów w tym xp druga rzecz  to ip6 bo adressy ip4 już się kończą.

System który ma pełno sterowników  oraz wspiera ip6 to  najlepszy  wybór.

Oprogramowania  nie trzeba koniecznie  kupować  bo są programy darmowe (freeware)  jak i te o otwartym kodzie źródłowym(open  source).

Ideą open source jest to że każdy może poprawić program oraz skompilować(czyli utworzyć  plik wykonywalny)  na swoim systemie.

Zostań na xp  jeśli zależy ci na starych  grach  ale   do przeglądania sieci nie będzie się nadawał.

Na macu nie znam się  ale  nie znam żadnej  gry  na ten system gry są głównie na windowsy  oraz nieliczne na linuxa choć może kilka by się na maca znalazło.

Do  nowszych  gier windows 7  ale też bez neta( bo wsparcie się przecież zakończy).

Ja będę przesiadał  się na linuxa zastanawiam się  pomiędzy  debianem  a arch linuxem.

"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Odpowiedz

Rozważam też windows 8.1 ale linux wydaje się ciekawszym wyborem czy lepszym ?

Nie wiem zobaczę póki co podoba mi się perspektywa pracy z linuxem bo jest dla programistów a kompilować programy oraz je pisać potrafię.

Odpowiedz

Cytat:Trzeba przyzwyczajać  się  do linuxa nie  polecę windows 10 bo ma  telemetrię  czyli  namierzanie nie ma też  wstecznej  kompatybilności  oraz blokuje  aplikacje czyli  te  które nie  zostały  kupione w tym gry.

To nieprawda. Od zawsze jak jest  tomam Windows 10 inie ma z nim żadnych problemów, co jedynie niewiedza Użytkowników.
Każdy system namierza i każdy coś blokuje.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Ja z Windowsem 10 tez nie miałem problemów, tyle że ja używam komputera tylko do podstawowych rzeczy i gier ze Steam.
Odpowiedz

Ostatnio testuje FreeBSD to  tz unix w przeciwieństwie  do linuxa jest bardziej  stabilny ale uruchamia się go z basha(linia komend).

Jak  nauczę się lepiej  go  obsługiwać to  pewnie go  zainstaluję.

Muszę  poczytać  jego  pełną dokumentację  i  podręcznik  użytkownika o ile  takowy  posiada.

Bonaparte poczytaj o : https://store.steampowered.com/steamos/b...n?l=polish

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości