Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 14 głosów - średnia: 2.36
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Chłopiec który żył już kiedyś- reinkarnacja?

Obejrzałem film w całości.Jestem zaskoczony ilością szczegółów z opowieści Camerona z rzeczywistością.Jednak kobieta imieniem Gillete  ( mieszkanka Barry) zdaje się rozwiewać  wszelkie wątpliwości  co do słuszności opowieśći chłopca.No chyba,że chłopiec wymyślił sobie imię taty z Barry oraz wymyślił to,żę jego ojciec zginął w wypadku samochodowym.
Odpowiedz

Tego nigdy się nie dowiemy, możemy jedynie spekulować ale dobrze by było, jak byłaby to prawda, wtedy
zostały by rozwiane wszelkie wątpliwości co do innego życia poza doczesnym i nie chodzi mi tu tylko
o reinkarnację ale też o to, że byłby to dowód, że Bóg istnieje i istnieje coś, poza "dziś i teraz".

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Gdyby to co mówi ten chłopiec było prawdą,to oznaczało by tyle tylko,że to ten chłopiec miał przyjemność żyć wcześniej pod postacią innej osoby,a nie,że wszyscy żyliśmy w kiedyś  pod postacią innych osób.
Odpowiedz

Dla tego chłopca to dowód niezaprzeczalny ale dla nas także jak okazałoby się, że jest to prawda.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

To nie byłby dowód na reinkarnację.
Odpowiedz

Uzasadnij dlaczego niby nie?

Hogan- Izabela
Odpowiedz

No bo jedna osoba z takimi wspomnieniami,to za mało.Gdyby była reinkarnacja to wszyscy mielibyśmy takie wspomnienia.Przecież każdy by tej reinkarnacji podlegał. bezradny
Odpowiedz

Przeczytaj jeszcze raz moje zdanie ze zwróceniem uwagi na pogrubiony tekst.

(04-12-2017, 18:57 )hogan napisał(a):  Dla tego chłopca to dowód niezaprzeczalny ale dla nas także jak okazałoby się, że jest to prawda.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości