Jedzenie u Babci. -
ngruby - 28-01-2024
Moja babcia wie że przychodzę najedzony. Mimo to chce abym z nią też zjadł. Jedzenie to nie tylko odżywanie się ale sposób na nawiązanie więzi . Osoby starsze lubią gdy z nimi zjesz i po prostu przy nich Jesteś. Więc nawet jak nie jesteś głodny to jedz bo nie o odżywanie się chodzi twojej Babci. Miałem kiedyś 2 babcie i jednego dziadka. Teraz mam jedną Babcie

muszę się nią nacieszyć bo takie osoby starsze nie żyją wiecznie.
RE: Jedzenie u Babci. -
uii - 29-01-2024
(28-01-2024, 19:47 )ngruby napisał(a): Moja babcia wie że przychodzę najedzony. Mimo to chce abym z nią też zjadł. Jedzenie to nie tylko odżywanie się ale sposób na nawiązanie więzi . Osoby starsze lubią gdy z nimi zjesz i po prostu przy nich Jesteś. Więc nawet jak nie jesteś głodny to jedz bo nie o odżywanie się chodzi twojej Babci. Miałem kiedyś 2 babcie i jednego dziadka. Teraz mam jedną Babcie
muszę się nią nacieszyć bo takie osoby starsze nie żyją wiecznie.
To może byś się tak przepościł przed wizytą u babci, a nie nażarty przychodzi....
Babcia by się ucieszyła.
Bo poza tym masz racje, wspólne jedzenie, to dużo więcej niż odżywianie.
RE: Jedzenie u Babci. -
hogan - 30-01-2024
Przede wszystkim babcie nie pozwolą chodzić głodnym. Ten, kto ma jeszcze chociaż jedną babcię, powinien to
docenić, bo ja oddałabym wszystko abym mogła jeszcze chociaż jeden dzień spędzić z moja jedną i drugą
babcią i z dziadkami także.