Czipy w paszportach -
hogan - 20-09-2023
No i co Wy na to! Jednak od dawna jesteśmy zaczipowani, kuźwa!
RE: Czipy w paszportach -
bonaparte - 20-09-2023
Ale tak jest i nie robi się z tego tajemnicy. Tam jest jakiś procesorek żeby odczytać dane.
uii - 20-09-2023
(20-09-2023, 1:31 )hogan napisał(a): No i co Wy na to! Jednak od dawna jesteśmy zaczipowani, kuźwa!

Zacipowani.pl ......
Pytanie co tam jest na tym cipie jak dane te same co wpisane a cip tylko do odczytu to ok .
Ale takich sie chyba juz nie robi. Każdy ma procesorek zbliżony wydajnością do 6502 (comodore, atari)
Pytanie co ten cip robi, co może robić. A może sporo . Rejestrować rozne zdarzenia , prekazywać w kontakcie z czytnikiem oficjalnym, albo ukrytym. Moze na nim działać całkiem spory program . Niby nima zasilania, ale wystarczy troche pola magnetycznego (głośnik) czy elektromagnetycznego (włączona komórka) i wystarczy
Cóżżż.... wrrrrrrr , k. B C T S W J W D -MAĆ !
Kazdy powinien wiedzieć, ze ma cip.
Co na nim ma.
Muc samodzielnie odczytać cip.
Mieć kontrole nad tym co robi cip.
No ale to pierdoły... w kazdej karcie pamięci, jest podobny cip i mozna go zaprogramować inaczej niż jest.
A te wtykamy se sami dobrowolnie, we własne komy.
hogan - 20-09-2023
Sęk w tym, że ja nie miałam pojęcia o tym czipie a jak by o tym poinformowali, byłoby ok!
hogan - 20-09-2023
Znacie mnie, wiecie jaka jestem i zawsze weryfikuję informacje i okazuje się, że czipy a raczej mikroprocesory, są w paszportach
od 2006 roku a więc ta kobieta może nie wiedziała o tym, tak jak ja albo celowy fake news.
https://demagog.org.pl/fake_news/czipy-ukryte-w-paszportach-to-zaden-spisek/?fbclid=IwAR32Y5nYyN8l0_ZEZrALsjDp0P0NbsJcV7sh3dGpRbRBadMHywC6Iwgo-7Y
bonaparte - 20-09-2023
Z tego co pamiętam to chyba przy robieniu ih paszportu robili mi odciski palców. Nie ma tego w paszporcie więc odcisk mi zapisali w tym mikroprocesorze chyba.
Nowe dowody też chyba takie coś mają. Za tydzień idę robić dowód to sprawdzę.
Traf - 20-09-2023
Ani mnie to ziębi, ani grzeje, bo przecież mam przy sobie smartfona, który też ma wielką o mnie wiedzę, a jednak nadal chcę go mieć
Jeśli ktoś się zna na rodzajach chipów, to tutaj ma informację, o jego rodzaju w naszych paszportach:
https://paszporty.com.pl/co-to-jest-paszport-biometryczny/
hogan - 20-09-2023
(20-09-2023, 17:43 )bonaparte napisał(a): Z tego co pamiętam to chyba przy robieniu ih paszportu robili mi odciski palców. Nie ma tego w paszporcie więc odcisk mi zapisali w tym mikroprocesorze chyba.
Nowe dowody też chyba takie coś mają. Za tydzień idę robić dowód to sprawdzę.
Tak, odcisk palca też.
piotr - 20-09-2023
Żeby chip sie uaktywnił, potrzebna jest interferencja.. czyli pole magnetyczne (nośna i ładowanie)i częstotliwość..
On sam śpi. Podobnie do karty bankowej.
Teraz.. Ilu straciło kasę z konta jadąc autobusem
tramwajem i pociagiem?
To tak samo ktoś może przejąć dane z paszportu, skopiować na pena i wgrać w lipny chip..
Wystarczy podmienić plik odcisku palca i DUPA..
SYSTEM na żywo.
Traf - 20-09-2023
Może władze powinny zorganizować chipy dla osób z chorobami otępiennymi, bo im takie coś by się pewnie przydało...
https://wydarzenia.interia.pl/mazowieckie/news-seniorka-zostala-sama-w-tramwaju-miala-przy-sobie-karteczke,nId,7037573