Zwierzęta karmione smarem i olejami technicznymi -
hogan - 04-10-2022
Brak słów i co my jemy?!!! Zdjęcie jest kur ale tu chodzi o wszystkie zwierzęta hodowlane!
https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/zanieczyszczona-pasza-zalamie-produkcje-drobiu-i-wieprzowiny-rolnicy-w-klopocie/5ng479j?utm_source=fb&utm_medium=social&utm_campaign=fb_bi&fbclid=IwAR2TYfg82IoBJIImMPEno-jtLRcb18IxGc5oyLApM1DowNgbAUtJVsA_6wM
RE: Zwierzęta karmione smarem i olejami technicznymi -
jozekkg - 05-10-2022
Podejrzewam, że to celowe działanie zagranicznej konkurencji. Skoro Polska jest jedną z potęg w produkcji drobiu, to trzeba zrobic wszystko, żeby nie była. Może tu być więcej siania paniki niż w rzeczywistości zagrożenia.
hogan - 05-10-2022
Żeby tylko drobiu. Tu powtarzam, chodzi o wszystkie zwierzęta hodowlane, tj. wieprze, krowy, drób.
Mnie akurat to nie dziwi, że dają zwierzętom takie jedzenie, bo widać postępujące choroby u ludzi.
bonaparte - 06-10-2022
Trzeba jeść ryby
hogan - 06-10-2022
Boni, nie daj się nabrać. Ryby tak samo teraz nie są zdrowe. Tak samo są hodowane na sztucznych pokarmach.
Siwy - 06-10-2022
To zostają dzikie żaby i węże.
One może są zdrowo karmione
hogan - 06-10-2022
No nie Siwulku, wszystko jest dziś niezdrowe ale w jakimś stopniu lepsze, niż te zwierzaki biedne, karmione smarem.
bonaparte - 06-10-2022
Najlepiej mieć własne zwierzęta. Mówiłem rodzicom że to sobie kury hodowali albo kozę. Możnaby się z psem zakumplowala.
hogan - 06-10-2022
I dlatego marzę o tym aby kupić dom na wsi, wtedy własne kury na rosół i jajka i koza albo nawet krowa.
A tym, co zwierzęta karmią smarem, dałabym te jedzenie aby sami zjedli.
karbon - 15-10-2022
Co gorsze to mają przedstawione zarzuty o defraudacje a nie o trucie ludzi. To jest dla mnie niezrozumiałe.