Czy to spamowanie -
Dezyderiusz - 21-12-2020
Może ktoś mi wyjaśni bo się na tym nie znam:
Na jednym z for chciałem wstawić obrazek przez hosting i pokazał mi się taki oto napis:"ASA: Twoje wiadomości nie mogą zawierać zdjęć, adresów email oraz URLi. Usuń: ..."
Administrator napisał mi:"ASA działa i wysyła abuse o nadużyciach do operatorów. Miłego spamowania."
-:??? To co ja złego zrobiłem?
RE: Czy to spamowanie -
hogan - 21-12-2020
ASA(Attack Surface Analyzer) to system kontroli systemu, niektóre miejsca w sieci używają takich zapór i raczej nic z tym nie zrobisz.
Domyślam się, że nie byłeś tam zarejestrowany czy zalogowany ale pewności nie mam, bo wszystko zależy od tego jaki
protokół wykorzystuje administracja. W każdym bądź razie, to admin zabezpiecza bardziej swój komputer niż tym sposobem
dba o Userów. Uważam za takie postępowanie za nieuczciwe, bo jeśli ktoś udostępnia miejsce w sieci, to powinien liczyć
się z ryzykiem a ograniczenia zawsze można wprowadzić wygodniejsze dla Użytkowników. Chodzi o to, że jak plik jest
niewiadomego pochodzenia, to wyskoczy taka blokada. A nie zawsze musi być to zgodne z prawdą.
Tu znalazłam cały opis tego oprogramowania:
https://www.bhpex.pl/blog/informatyka/cisco-asa-podstawowa-konfiguracja/
Dezyderiusz - 21-12-2020
Ale to skomplikowane.Trochę zrozumiałem.Na tamtym forum byłem zarejestrowany parę lat temu.A wczoraj chciałem tylko obrazek wstawić ale już nie pamiętałem jak się nazywałem ani hasła to nowe konto założyłem lecz z innego komputera.Widocznie wyśledziło mnie "te coś" po dostawcy internetu.Jakaś za duża inwigilacja.
hogan - 21-12-2020
Mówi się trudno i żyje się dalej