Depilacja laserowa IPL -
hogan - 18-06-2020
Wiele osób uważa, że zabiegi laserowe IPL są mniej skuteczne i w zasadzie nie jest to laser.
BŁĄD!
Zabiegi laserowe IPL, to nie tylko laser, to także skuteczna metoda pozbycia się owłosienia raz na zawsze.
Aby osiągnąć oczekiwany rezultat, należy wykonać dwie sesje w ciągu dwóch lat(jedna sesja na przykład 5-6 zabiegów
w ciągu roku w odstępach co 7- 10 dni).
Pacjenci bardzo często nie stosują się do zaleceń a potem opowiadają innym, że zabieg był nieskuteczny.
Inne zabiegi laserowe wypalają cebulkę, co nie daje całkowitego usunięcia owłosienia na zawsze.
Zabiegi laserowe IPL, niszczą meszek włosowy, po czym włos nie ma możliwości odrostu.
Następny walor zabiegów IPL, to że można wykonywać przez cały rok bez względu na pogodę.
Przy innych zabiegach laserowych, nie można wystawiać się na słońce 3 miesiące PRZED i co najmniej miesiąc PO.
Poza tym, IPL jest w przeciwieństwie do innych zabiegów laserowych bezbolesny, bez uczucia szczypania.
I jeszcze jedno! IPL usuwa każdy włos, bez względu na karnację skóry i kolor włosa.
Inne lasery nie dają takiej gwarancji. Z tym, że jasny włos potrzebuje większej ilości zabiegów ale to oceniam
już ja pod lampą WOODA.
Zabieg IPL – nie tylko depilacja!
IPL przeprowadzane w profesjonalnych gabinetach nie służy wyłącznie usuwaniu zbędnego owłosienia.
Dzięki intensywnemu pulsowi światła można przeprowadzić foto-odmładzanie, co daje takie efekty, jak:
spłycenie i wygładzenie zmarszczek,
wygładzenie bruzd,
zamknięcie porów,
zamknięcie rozszerzonych naczynek,
poprawa owalu twarzy,
zwiększenie elastyczności i napięcia skóry,
zlikwidowanie przebarwień i blizn po trądziku,
przywrócenie skórze blasku,
wyraźne odmłodzenie skóry.
Jest to możliwe, ponieważ światło IPL pobudza produkcję kolagenu, który jest głównym białkiem tkanki łącznej i odpowiada
za elastyczność, sprężystość oraz gładkość skóry. Ubytek kolagenu powoduje powstawanie zmarszczek. Zabiegi IPL mogą
być przeprowadzane na różnych typach i odcieniach skóry (nie powodują poparzeń ani podrażnień).
Światło IPL może być również wykorzystane na trądzik – niszczy bakterie, które powodują stan zapalny skóry.
W tym celu wykonuje się serię kilku zabiegów mniej więcej w tygodniowych odstępach.
Czy sądzisz o takich zabiegach? Skorzystasz?
RE: Depilacja laserowa IPL -
jozekkg - 18-06-2020
Ja tam wolę jednak poczciwą żyletkę.
hogan - 18-06-2020
Ok, rozumiem.

Ciężko jest dowiedzieć się gdziekolwiek, czy to jednak ludziom się podoba czy nie.
Szczerze, jak bym dowiedziała się o takich zabiegach w Ornecie, byłabym pierwszą pacjentką.
jozekkg - 18-06-2020
Iza, zorientuj się ile taka maszynka kosztuje i rozpocznij działalność gospodarczą.
Jak widać jest to nisza rynkowa w Twoim rejonie. Może nawet byś wydębiła zapomogę z brukselki.
Zabiegi takie też mają jednak swoje wymagania i też wymagają pewnych ograniczeń w zachowaniu.
https://depilacja.pl/blog/ciekawostki/jak-dziala-depilator-ipl-i-czy-warto-go-stosowac/
hogan - 18-06-2020
Józiu Kochany, ja już mam otwartą działalność jako dietetyk, plus przy tym różne zabiegi, inaczej zwane
operacje bez skalpela. To i o bioliftingu skopiowałam z mojej strony.
Dezyderiusz - 18-06-2020
Te zabiegi laserowe IPL to ciekawa rzecz.Jak ktoś ma mocny sen to można go w tym czasie ołysić ;-)
Trochę dużo roboty bo 2 sesje w ciągu dwóch lat.Jedna sesja 5-6 zabiegów
w ciągu roku w odstępach co 7- 10 dni.Ale trzeba sobie zapisać w kajecie dokładnie kiedy następnym razem uczynić to i jakoś się da...
hogan - 18-06-2020
Myślę, że nie ma takiej potrzeby aby zapisywać kiedy ma się zabieg, bo jako osoba odpowiedzialna, dzwonię
do każdej osoby i przypominam z zapytaniem, czy nadal potwierdza swoją wizytę

Trzeba także wziąć pod uwagę, że z owłosieniem w różnych miejscach, bardzo często borykamy się przez
całe życie.
Obecnie stosuję to także na sobie i widzę efekty. Wykonałam dopiero 3 zabiegi i nie mam już ani takich długich
włosków i są stanowczo cieńsze i jaśniejsze(wręcz białe), czyli krótsze, cieńsze i jaśniejsze.
A zabieg po roku powtarza się z racji tego, że niektóre włoski mogły nie rosnąć w czasie zabiegu i trzeba taką
sesję powtórzyć aby całkowicie zniknęły, bo w pierwszym roku mogą jeszcze się pokazywać.
Dezyderiusz - 18-06-2020
(18-06-2020, 17:19 )hogan napisał(a): Myślę, że nie ma takiej potrzeby aby zapisywać kiedy ma się zabieg, bo jako osoba odpowiedzialna, dzwonię
do każdej osoby i przypominam z zapytaniem, czy nadal potwierdza swoją wizytę 
Trzeba także wziąć pod uwagę, że z owłosieniem w różnych miejscach, bardzo często borykamy się przez
całe życie.
Obecnie stosuję to także na sobie i widzę efekty. Wykonałam dopiero 3 zabiegi i nie mam już ani takich długich
włosków i są stanowczo cieńsze i jaśniejsze(wręcz białe), czyli krótsze, cieńsze i jaśniejsze.
A zabieg po roku powtarza się z racji tego, że niektóre włoski mogły nie rosnąć w czasie zabiegu i trzeba taką
sesję powtórzyć aby całkowicie zniknęły, bo w pierwszym roku mogą jeszcze się pokazywać.
E tam..Naciąganie ludzi.Lepiej opalić zapalniczką.
hogan - 18-06-2020
Życzę powodzenia
Dezyderiusz - 18-06-2020
Dzięki..! ;-)