Czym nagrać film? -
hogan - 03-09-2014
Mam takie pytanie, czym najlepiej jest nagrywać filmy z telewizji?
I czy można nagrywać kamerą albo aparatem cyfrowym?
RE: Czym nagrać film? -
Siwy - 03-09-2014
(03-09-2014, 22:06 )hogan napisał(a): Mam takie pytanie, czym najlepiej jest nagrywać filmy z telewizji?
Wtyknąć. na złącze USB TV pamięć i po sprawie, zależy od TV.
Ja na dekoderze moge nagrywać
hogan - 03-09-2014
To znaczy, że co? Że TV połączyć kabelkiem z komputerem?
Siwy - 03-09-2014
(03-09-2014, 23:09 )hogan napisał(a): To znaczy, że co? Że TV połączyć kabelkiem z komputerem? 
Nie ja do TV pendrive lub większą pamięć zewnętrzną do stosownego złącza USB dawłem i tyle, nawet w 3D nagrywałem.
hogan - 03-09-2014
Aha a nie ma jakiegoś zwyklejszego sposobu?
martin - 04-09-2014
(03-09-2014, 22:31 )Siwy napisał(a): (03-09-2014, 22:06 )hogan napisał(a): Mam takie pytanie, czym najlepiej jest nagrywać filmy z telewizji?
(03-09-2014, 22:31 )Siwy napisał(a): (03-09-2014, 22:06 )hogan napisał(a): Mam takie pytanie, czym najlepiej jest nagrywać filmy z telewizji?
Sam jestem ciekaw jak można nagrać interesujący program lub fil z TV w Internecie znalazłem takie rozwiązania
http://www.verbatim.net.pl/pl_16/article_usb-recording_7159_0.html?con=52
http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/record-tv-media-center#1TC=windows-7
Co prawda mam z Polsatu dekoder ale bez możliwości nagrywania , musze się zorientować czy wymiana dekodera z funkcją nagrywania będzie droższa i czy musze ponosić dodatkowe opłaty za nagrywanie programów , filmów.
Siwy - 04-09-2014
(03-09-2014, 23:38 )hogan napisał(a): Aha a nie ma jakiegoś zwyklejszego sposobu? 
Najzwyklejszym to jest nagrywarka DVD, bo magnetowid i kasety to przeżytek.
Pewnie to powalająco drogie nie jest. Bo rozumiem że żadnego dekodera TV nie masz???bo jak masz wtedy na dekoder i przegrywasz potem na kompa i dalej na płytkę.
hogan - 04-09-2014
Te dwa linki co podałeś Martin są bardzo dobre, pierwszego przejrzałam i może uda się coś tą metodą zrobić.
Drugi wcześniej przeglądałam i wczoraj praktykowałam ale jak włączyłam tę obsługę to nie mogłam znaleźć nagrywania. Jest opcja TV ale tylko na przykład, przeglądania tego co się już ma na kompie.
Wejście USB w TV mam, więc będę w ten sposób próbowała a jak nie to muszę jutro kamerę kupić
Takich sprzętów jak DVD już nie używam, co prawda jedno DVD stoi u mnie ale od lat go nie włączałam.
No i płytki trzeba w takim przypadku a ja nie mam i też trzeba by było kupić.
Dziękuję Wam Chłopaki za porady. :buzki: