blender Philips- co oznacza "x"? -
hogan - 03-02-2019
Mam problem.
Kupiłam Akcesorium robota kuchennego HR1999/90 a do niego pasują tylko 3 rodzaje blenderów z takimi
oznaczeniami: HR164x, HR167x i HR169x.
Nie ma blenderów takich, które mają na końcu "x" a więc co oznacza ten "x"?
Domyślam się, że pewnie pod iksem mogą być różne cyfry ale skąd mam wiedzieć jakie?
Mam blender o numerze HR1676/90 i on nie pasuje do tego akcesorium a trzy pierwsze cyfry się zgadzają.
Czyli HR167.
RE: blender Philips- co oznacza "x"? -
ro_bot - 03-02-2019
Ten x to zapewne chodzi o gniazdo narzędzia.Musisz pytać na stronie producenta.albo na forach branżowych.
bonaparte - 03-02-2019
X moze oznaczac ze w jego moiejsce mozna wstawic dowolna cyfre. Wiec do sprzetu zt875x beda pasowac czesci zt 875 1, zt 875 2 itd
hogan - 03-02-2019
Robociku, pytałam i brak odpowiedzi a telefonicznie, z biura obsługi, kobieta nie wie
co to oznacza :o
Boni, właśnie w ten sposób nie pasuje, pisałam o tym wyżej.
Traf - 03-02-2019
Nie wiem, ale ja mając blender, kupowałbym jedynie części pasujące konkretnie do niego, czyli:
https://north.pl/czesci-do-blenderow-recznych/czesci-philips/czesci-do-hr16769x-blendera-recznego-philips,0,HR16769X,m2783781.html
hogan - 03-02-2019
Chyba nie rozumiesz. Ja mam blender i kupiłam akcesorium, które moim zdaniem, wedle numerów powinno pasować
ale nie pasuje i dlatego szukam informacji w necie co oznacza ten 'x'.
Do norhona dzwoniłam, to dostałam odpowiedź, że nie mają zielonego pojęcia.
Wąsatka - 03-02-2019
Nie wiem jak to jest z Philipsem, ale w Boschu są wymienione dodatkowe akcesoria jak można dokupić do konkretnego modelu.
Hogan, czasami w instrukcji obsługi są wymienione dodatkowe akcesoria i ich symbole, które pasują do konkretnego modelu.
Ale co konkretnie nie pasuje?
Siwy - 03-02-2019
(03-02-2019, 22:34 )Wąsatka napisał(a): Ale co konkretnie nie pasuje?
Pewnie gniazdo narzędziowe. Nie wtyknie i już. Trzeba jakoś się dogadać i zamienić, bo robienie redukcji, to by było przesadą.
Pewnie to, bo się różnią. Poglądowo pierwsza z brzegu fotke wklejam.
Wąsatka - 03-02-2019
Jeśli, jak pisze Siwy, to wtyk, faktycznie pozostaje albo wymienić albo zwrócić. Chyba można.
Ten x to seria blendera. Faktycznie, cała przystawka powinna pasować. Ale co jest nie tak? Nie wiem.
Siwy - 03-02-2019
(03-02-2019, 22:57 )Wąsatka napisał(a): Jeśli, jak pisze Siwy, to wtyk, faktycznie pozostaje albo wymienić albo zwrócić. Chyba można.
To cała przystawka pewnie jest z innym wtykiem, niż na napędzie. Czyli wymiana przystawki pewnie jest konieczna. Ja poglądowo wycinek z całości wkleiłem. Też mi zostało kilka końcówek, bo silnik blendera padł. Używam kilka razy dziennie Porozdawałem, bo co miałem z tym zrobić.