Remont u hogan -
hogan - 07-07-2018
Przy okazji, możemy podzielić się poradami, sugestiami czy trikami, jakie mogą przydać się każdemu.
W sierpniu także będę kontynuowała ten wątek.
Na początek moja porada, że jak mamy w ścianie niechane dziury a nie mamy tynku, gipsu i innych przydatnych
materiałów, to możemy zalepić ją pastą do zębów.

Taką metodę stosowałam jeszcze w dzieciństwie jak gdzieś niechcący zrobiłam dziurę.
Musimy odczekać aby dobrze wyschła a potem malując ściany, dziurę "zapastowaną" też zamalowujemy.
U mnie w tym miejscu, powstał dodatkowo namalowany wzór ale o wzorze w następnych postach.
RE: Remont u hogan -
hogan - 07-07-2018
To jest przykład ściany z jaką musiałam się borykać. Wyobraźcie sobie pokój w tak pomalowany "sposób" i próbę
zamalowania tego. Na szczęście, udało mi się jednym kryciem.
Stosowałam farbę Beckers i nie sądzę aby jakakolwiek inna była od niej lepsza.
Na tej stronie w necie, jest ona NAJTAŃSZA:
https://www.pmtbud.pl/beckers/designer-colour-hot-chocolate-1
Jak już na forum wspominałam, to było moje pierwsze samodzielne malowanie a więc nie jest doskonale ale jest moim
zdaniem, o niebo lepiej niż było.
A tu po zamalowaniu ale jeszcze bez wykończenia(widać jeszcze u góry niedomalowane)
Ściana była jeszcze mokra, to w niektórych miejscach wygląda jak by przebijało. A ja
gwarantuję, że jak wyschnie dokładnie, to nic kompletnie nie będzie widać spod spodu.
Musiałam pociągnąć też po suficie, bo niestety, tak było pociapkane tymi kolorami.
hogan - 07-07-2018
Następny mój trik, to zabezpieczenie kuwety workiem na śmieci. Po to aby nie myć jej za każdym razem.
Sprawdziło się idealnie.
hogan - 07-07-2018
Początek malowania wzoru na ścianie. Odręczne malowanie jest moim zdaniem lepsze, bo możemy namalować, to co
chcemy, no i zaoszczędzamy na szablonach z wzorami.

Tu zaznaczyłam gdzie jest/ była ta dziura "zapastowana".
hogan - 07-07-2018
Takie były ściany w drugim pokoju. Kolor nieznany :lol:
Określiłabym jako bardzo wyblakły zielony z odcieniami okropnego brudu. Dodatkowo naklejony papierowy szlaczek u góry, którego
nie sposób było oderwać, bo odlatywał razem z tynkiem.
Trochę zmoczyłam go gąbką(to mój kolejny- trzeci trik, bo nie miałam jak wyrównać ścian, nie miałam też papieru ściernego) i pomału
udało mi się go odkleić.
Zdjęcie wyszło niewyraźne i wygląda ta ściana na całkiem czystą :lol:
Próba oderwania szlaczka
hogan - 07-07-2018
Pokój, który wyglądał tak:
Teraz wygląda tak:
Tu gdzie zaznaczyłam białą ramkę, już wisi zdjęcie ale zamówiłam ramkę LED i wtedy będzie to mniej więcej tak wyglądało jak
z tym białym obramowaniem.

Wzór będzie jeszcze modyfikowany, bo nie wyszedł nawet w detalach, tak jak chciałam. Pędzle miałam niedobre, za sztywny włos, który
szorował po dodatkowo po bokach poza wzorem.
hogan - 07-07-2018
Drugi pokój, który wyglądał tak:
Teraz wygląda tak.
Nie zwracajcie uwagi na meble, one wszystkie po głównym remoncie idą do wymiany.
No i jakość zdjęć jest byle jaka, bo z wieczora robiłam ale różnicę chyba widać?
hogan - 07-07-2018
cichutkiszept - 07-07-2018
Mnie czeka remont ale na razie siedzę u mamy to moje mieszanko musi zaczekać
fajna ta ciemna ściana
hogan - 07-07-2018
Przy odpowiednich meblach, ta czekoladowa ściana, będzie super wyglądała