Metro w Sztokholmie -
hogan - 24-06-2018
Czy widzieliście kiedy, choćby na zdjęciach, jak wygląda metro w Sztokholmie?
Uważam je za istne arcydzieło sztuki i ogólnie, jest uznane za "najdłuższą galerię
sztuki na świecie". Efekty jakie uzyskali artyści, są naprawdę imponujące.
Tu wklejam z neta kilka zdjęć.
Tu wygląda jak wjazd do gardła jakiegoś giganta potwora
RE: Metro w Sztokholmie -
hogan - 24-06-2018
hogan - 24-06-2018
hogan - 24-06-2018
bonaparte - 24-06-2018
Zdjęcia wyglądają na nieco obrobione więc musiałbym zobaczyć na żywo. Problem w tym że wycieczka do Sztokholm to spory wydatek.
hogan - 24-06-2018
Raczej nie są obrobione, bo na wszystkie jakie natrafiłam, wyglądają tak samo. Kolory są żywe i intensywne.

Co do wydatku... to czy ja wiem, czy tak drogo? Lot z Gdańska do Sztokholmu mieści się w granicach 100- 120 zł w zależności od linii.
Ja jak byłam, to płaciłam około 50 zł w dwie strony. Wyżywienie czy hotele, są tam drogie ale jak lecisz na dwa- trzy dni, to można wziąć kanapki na drogę do bagażu głównego, bo na tych liniach nie wolno niczego do jedzenia mieć w bagażu podręcznym. Nie można
też mieć włączonych telefonów a wnoszenie na pokład, zabronione są też laptopy czy tablety. Telefon można mieć ale wyłączony.
hogan - 24-06-2018
Tu znalazłam lot z Krakowa do Sztokholmu w cenie 62 zł:
https://www.latamy.pl/g/ryanair/?gclid=EAIaIQobChMI64yL9Jrs2wIVW-AZCh0IXQtsEAAYBCAAEgIEQfD_BwE
A nawet niżej jest za 39 zł
ewus - 25-06-2018
Jakie cudo... Piękne
hogan - 25-06-2018
Prawda, że piękne i pokazali klasę, bo i metro może być czymś o wiele przyjemniejszym dla oka.

Z tego co się orientuję, to pierwsze artystyczne wykonania, podjęto w latach 50- tych i tak w każdej dekadzie
dochodzi coś nowego i żeby u nas tak zrobili z 50 lat wcześniej, to dziś niejedno metro nie straszyłoby a
zachęcało do odwiedzin.
ewus - 25-06-2018
Masz rację, to by zdecydowanie piękniejsze dla oka było. U nas niestety nie ma co liczyć na coś takiego