Zadbaj o dłonie naturalnymi metodami -
hogan - 09-01-2018
Każdy z nas potrzebuje ochrony rak i najczęściej sięgamy po kosmetyki i to z wyższej półki. Kosmetyki, to chemia, która wcale nie musi dobrze działać na naszą skórę. Wydajemy kupę kasy na coś, co zadziała dziś a za rok, nasze dłonie będą wyglądały od takich preparatów z 30- 40 lat starzej.
Sięgajmy więc po naturalne metody, które działają kojąco, nadają elastyczności skóry i usuwają łuszczący się naskórek. O dłonie w szczególności, powinniśmy dbać zimą i gdy są wystawione na silne promienie słoneczne.
Zamiast peelingów jako gotowców, używajmy domowych środków, tj., olejki, kwiaty, zioła, warzywa i inne nawet kuchenne produkty.
Do usunięcia złuszczającego się naskórka, możemy użyć zwykłego cukru. Do porcelanowego lub glinianego naczynia, dodajemy łyżkę stołową lub dwie cukru i dolewamy oliwy z oliwek. Nie czekamy aż cukier się roztopi, tylko szybko wcieramy w wierzchnią skórę dłoni. Masujemy aż do rozpuszczenia
się cukru i spłukujemy wodą z mydłem. Zabieg jest mało kosztowny i działa świetnie jako peeling. Zamiast oliwy z oliwek, możemy użyć mydła w płynie czy innego środka płynnego, nawet płynu do kąpieli.
Elastyczną i miękką skórę uzyskamy, wcierając płynny miód przyjemniej co drugi dzień. Po lekkim masażu dłoni miodem, odczekajmy z 10 minut i spłuczmy wodą z mydłem.
Kojąco, odprężająco i nadając przyjemnego zapachu, działają olejki zapachowe, które są do kupienia w aptekach. Wybieramy takie olejki, które
mają dla nas miły zapach aby działały na nasze zmysły. Osobiście wybieram olejki z płatków róż, lawendowe i o zapachu rozmarynu.
Co jakiś czas, róbmy też masaż dłoni kostką lodu.
Autor- hogan
RE: Zadbaj o dłonie naturalnymi metodami -
Zuzanna - 01-02-2018
(09-01-2018, 23:59 )hogan napisał(a): Każdy z nas potrzebuje ochrony rak i najczęściej sięgamy po kosmetyki i to z wyższej półki. Kosmetyki, to chemia, która wcale nie musi dobrze działać na naszą skórę. Wydajemy kupę kasy na coś, co zadziała dziś a za rok, nasze dłonie będą wyglądały od takich preparatów z 30- 40 lat starzej.
Sięgajmy więc po naturalne metody, które działają kojąco, nadają elastyczności skóry i usuwają łuszczący się naskórek. O dłonie w szczególności, powinniśmy dbać zimą i gdy są wystawione na silne promienie słoneczne.
Zamiast peelingów jako gotowców, używajmy domowych środków, tj., olejki, kwiaty, zioła, warzywa i inne nawet kuchenne produkty.
Do usunięcia złuszczającego się naskórka, możemy użyć zwykłego cukru. Do porcelanowego lub glinianego naczynia, dodajemy łyżkę stołową lub dwie cukru i dolewamy oliwy z oliwek. Nie czekamy aż cukier się roztopi, tylko szybko wcieramy w wierzchnią skórę dłoni. Masujemy aż do rozpuszczenia
się cukru i spłukujemy wodą z mydłem. Zabieg jest mało kosztowny i działa świetnie jako peeling. Zamiast oliwy z oliwek, możemy użyć mydła w płynie czy innego środka płynnego, nawet płynu do kąpieli.
Elastyczną i miękką skórę uzyskamy, wcierając płynny miód przyjemniej co drugi dzień. Po lekkim masażu dłoni miodem, odczekajmy z 10 minut i spłuczmy wodą z mydłem.
Kojąco, odprężająco i nadając przyjemnego zapachu, działają olejki zapachowe, które są do kupienia w aptekach. Wybieramy takie olejki, które
mają dla nas miły zapach aby działały na nasze zmysły. Osobiście wybieram olejki z płatków róż, lawendowe i o zapachu rozmarynu.
Co jakiś czas, róbmy też masaż dłoni kostką lodu.
Autor- hogan
Ja też używam naturalnych kosmetyków, miód oliwa i aloes , płatki owsiane itp. który rośnie jak zwariowany to sa dobre kosmetyki :zdziwienieke: :wink:
hogan - 01-02-2018
Masz swój owies z pola?
Zuzanna - 02-02-2018
(01-02-2018, 23:15 )hogan napisał(a): Masz swój owies z pola? 
Nie mam pola to nie mam owsa , kupuje płatki owsiane .
hogan - 02-02-2018
To jak mam rozumieć te zdanie:
(01-02-2018, 22:02 )Zuzanna napisał(a): płatki owsiane itp. który rośnie jak zwariowany to sa dobre kosmetyki :zdziwienieke: :wink:
Siwy - 02-02-2018
(02-02-2018, 0:53 )hogan napisał(a): To jak mam rozumieć te zdanie:

(01-02-2018, 22:02 )Zuzanna napisał(a): płatki owsiane itp. który rośnie jak zwariowany to sa dobre kosmetyki :zdziwienieke: :wink:
Ja zrozumiałem że aloes. Moje podkreślenie.
Cytat:Ja też używam naturalnych kosmetyków, miód oliwa i aloes , płatki owsiane itp. który rośnie jak zwariowany to sa dobre kosmetyki
![[Obrazek: wink.gif]](http://emoty.blox.pl/resource/wink.gif)
hogan - 02-02-2018
Wedle napisanego zdania, źle zrozumiałeś, bo nie ma aloesu podanego na końcu.
Zuzanna - 02-02-2018
(02-02-2018, 12:42 )hogan napisał(a): Wedle napisanego zdania, źle zrozumiałeś, bo nie ma aloesu podanego na ko
Sorki , za szybko pisałam i nie zauważyłam że zle napisałam , mianowicie aloes rośnie jak zwariowany

[post jeden pod drugim jednego Użytkownika, łączą się jeśli nie upłynie 10 minut]
Aloes jest nie docenianym kosmetykiem , wspaniale wygładza skórę .
hogan - 02-02-2018
Dziękuję za wyjaśnienie
karbon - 02-02-2018
Aloes działa zdrowotnie nie tylko na skórę ale także spożywany na narządy wewnętrzne. Całkiem fajna roślina. I smaczna.