Bierz magnez -
bonaparte - 08-10-2017
Nie wiem jak kiedyś ludzie żyli jak nie jedli tabletek z magnezem.
W średniowieczu było tyle wojen bo chodzili zestresowani bo nie jedli Magnez Stres.
Zdrowy człowiek jest namagnesowany.
RE: Bierz magnez -
hogan - 08-10-2017
Po pierwsze, jedli o wiele zdrowszą żywność a po drugie, jedli więcej warzyw i nie były potrzebne
tabletki, tak jak dziś. Tabletki to zło, bo każda tabletka to chemia, która daje zyski, tylko medycynie i farmakologii.
karbon - 08-10-2017
Ale w pewnym stopniu pomagają.
hogan - 08-10-2017
Nie ma takich tabletek, które pomogłyby, nie szkodząc przy okazji, na coś innego.
Dlatego ja, takim wynalazkom, stanowczo mówię NIE.
karbon - 08-10-2017
To w czym naturalnym jest dużo magnezu?
bonaparte - 08-10-2017
Np. w bananach.
bonaparte - 08-10-2017
Jem tylko jeden suplement diety tj. Bodymax. Według mnie jest zdrowy i mi pomaga.
Co do magnezu to dla mnie farmaceutyczne firmy znalazły se zarobek propagując ze trzeba przyjmować magnez w tabletkach, przez stres czy na serce.
Myślę że magnez można przyjmować ale gdy są objawy niedoboru jak np. Częste skończę nóg l.
Nie rozumie po co wszyscy ludzie mają się faszerowane właśnie magnesem
Popatrzcie ile tego typu produktów jest na rynku.
hogan - 08-10-2017
Karbonku, myślę że na co dzień, każdy zażywa odpowiednią dawkę magnezu w produktach, nawet o tym
nie wiedząc, choćby chleb z ziarnami, ma bardzo dużo magnezu ale i żelaza.
Pestki dyni, to rarytas z dostawą magnezu, bo w 100 gramach jest 540 mg magnezu.
Gdzie na przykład w kakao, w 100 gramach jest tylko 42mg magnezu.
A tak to jeszcze można dodać, kaszę gryczaną, migdały, otręby pszenne, płatki owsiane, orzechy laskowe, groch
i banany ale banany z tych wszystkich produktów, mają najmniej magnezu, bo tylko 33mg na 100g.
A to co się mówi o grochu, że powoduje wzdęcia, itd., to wystarczy wprowadzić groch przynajmniej 2x w tygodniu
a organizm się przyzwyczai i nie będzie wzdęć, bo groch, jest bardzo wartościowy i trzeba go jeść jak najwięcej.
W 100 gramach grochu znajdziemy 124 mg magnezu. W nasionach grochu znajdziemy wiele witamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, składników mineralnych: potas, sód, fluor, żelazo, miedź, chlor, wapń, fosfor, oraz dużo łatwo przyswajalnego białka, tłuszcze, węglowodany, błonnik, kwas foliowy, kwas nikotynowy, biotynę. Są bardzo odżywcze i lekkostrawne. Wzmacniają żołądek, śledzionę, trzustkę, zapobiegają kamicy nerkowej i wątrobowej, chronią przed miażdżycą, obniżają cholesterol, są pomocne w leczeniu artretyzmu, zapobiegają chorobom reumatycznym.
hogan - 08-10-2017
Zapomniałam dodać jako ważną informację, że wszelkie składniki w naturalnych produktach, są na tyle dobre, że
nie można nigdy ich przedawkować a tabletki- MOŻNA.
Greg1986 - 20-07-2018
Dlatego lepiej się zaopatrywać w zdrowe produkty i sprawdzać na etykietkach co zawiera. Łykanie magnezu w postaci tabletek zdecydowanie odpada!

a tym bardziej najgorsze paskudztwo to magnez rozpuszczalny w tabletkach a la vitalse i inne pluszzzze czy jak to tam ma. Tam króluje aspartam...