Treści internetowe i ich następstawa -
hogan - 10-09-2017
Makabryczne treści zawsze cieszyły się sporą popularnością. Ludzie już w starożytności uwielbiali krew, igrzyska i śmierć.
W ten sposób można było ich oderwać od ważnych politycznych spraw. Podobnie jest i dziś. Film z egzekucji nagrany
przez talibów będzie miał o wiele większe powodzenie niż dokument, opisujący wojnę. Nie bez znaczenia jest też
autentyczność takich treści. Gdzie jest granica dobrego smaku?
Czy pokazywanie w internecie śmierci może mieć dobre skutki?
Opinie na ten temat są podzielone a Ty jak uważasz?
RE: Treści internetowe i ich następstawa -
Jimmy - 14-02-2019
Nagrywanie jakichkolwiek egzekucji oraz w ogóle nagrywanie znęcania sie nad ludźmi czy zwierzętami jest skutkiem zdegenerowania umysłowego.
hogan - 15-02-2019
Nie zauważyłam wypowiedzi na temat, co sądzisz o treściach internetowych i ich następstwach?
jozekkg - 15-02-2019
Czy pokazywanie śmierci w internecie może mieć dobre skutki?
Myślę, że jest wręcz odwrotnie.
Pokazywanie śmierci, czy w ogóle scen drastycznego znęcania się nad drugim człowiekiem prowadzi do ogólnej znieczulicy.
Prowadzi do tego, że na oczach ludzi może być zakatowany człowiek a gapiowie zamiast interweniować będą jeszcze kibicować, kręcić filmiki, które później umieszczę na swoich profilach w internecie i będą zbierać za nie lajki.
Inną rzeczą może być pokazywanie skutków wypadków i omawianie przyczyn które do nich doprowadziły, ale to chyba temat do innej dyskusji.
hogan - 15-02-2019
No ja właśnie wolałabym podyskutować o następstwach, czyli skutkach zarazem
jozekkg - 15-02-2019
No to się w tym sensie wypowiedziałem.
Dorcik - 19-02-2019
(10-09-2017, 13:26 )hogan napisał(a): Makabryczne treści zawsze cieszyły się sporą popularnością. Ludzie już w starożytności uwielbiali krew, igrzyska i śmierć.
W ten sposób można było ich oderwać od ważnych politycznych spraw. Podobnie jest i dziś. Film z egzekucji nagrany
przez talibów będzie miał o wiele większe powodzenie niż dokument, opisujący wojnę. Nie bez znaczenia jest też
autentyczność takich treści. Gdzie jest granica dobrego smaku?
Czy pokazywanie w internecie śmierci może mieć dobre skutki?
Opinie na ten temat są podzielone a Ty jak uważasz?
Już dawno Iza poczucie dobrego smaku zanikło w internecie ,niestety
Sa pewne rzeczy , sprawy ,filmy ktorych naprawdę nie powinno się oglądac ,ale ja sobie mogę
A niestety ludź ,im krwawiej ,im bezczelniej ,tym bardziej ciekawy ''krwawych igrzysk ''
ewus - 19-02-2019
A ja uważam, że przez tego typu filmy zalewające internety ludzie zatracają człowieczeństwo i z czasem sami zaczynają mordować. Przecież coraz mniej jest rzeczy, których człowiek się boi. Ktoś "słabszy" psychicznie widzi rozwiązanie swoich problemów- zacznie od zwierzęcia, skończy na człowieku. Jak już na necie można trafić na strony z filmami jak dokonuje się egzekucji to totalnie przewraca się ludziom w głowach. Zrobił jeden- będą następni, niestety. Mamy manię powtarzania zachowań innych ludzi. Z resztą mało to przypadków było, że dzieciak zabił młodszego brata/siostrę/psa etc bo tak było na jakimś filmie/gierce dostępnych w setkach na necie?