Chcesz schudnąć? Połknij balon! -
hogan - 27-05-2017
W drastycznych przypadkach
otyłości konieczne jest często podjęcie nie mniej drastycznych środków by uratować pacjenta - ostatnio jednak wymyślono coś lepszego, bezpieczniejszego i dużo prostszego od operacyjnego zmniejszenia żołądka - wystarczy
połknąć balon.
Urządzenie nazwane
balonem gastrycznym wystarczy połknąć niczym większą kapsułkę z podłączoną rurką. Po połknięciu lekarz ustala z pomocą ultradźwięków czy balon znajduje się we właściwym miejscu, a następnie wypełnia go wodą.
Efekt jest identyczny, jak przy
operacji zmniejszenia żołądka - ma on mniejszą pojemność, jednak olbrzymim plusem jest, że nie trzeba do tego żadnej operacji. Ponadto balon po 4 miesiącach rozpuszcza się i jego resztki są wydalane - ponownie nie trzeba żadnego zabiegu.
Podczas klinicznych testów tego urządzenia pacjenci w trakcie tych 4 miesięcy byli w stanie zgubić po około 15 kilogramów, a więc 1/3 swojej nadmiarowej wagi. Dalej jednak pacjenci muszą kontynuować terapię dietą - bez zmiany nawyków żywieniowych cały pozytywny efekt uzyskany z pomocą balona może zostać zaprzepaszczony.
Źródło:
NHS, Zdj.: Zack Williamson/WilliamsonVisual
RE: Chcesz schudnąć? Połknij balon! -
bonaparte - 29-05-2017
Heh. Ja już wiem kto znajdzie do tego zasatosowanie. Dilerzy

Będą umieszczać w tym dragi połykac i przemycać przez granicę na lotniskach.
hogan - 29-05-2017
Dwa powody dlaczego dilerzy tego nie wykorzystają:
- balon wprowadza lekarz i tylko u osób otyłych
- balon po 4 miesiącach się rozpuszcza a więc za długi czas trzymania narkotyków w brzuchu.
Siwy - 31-05-2017
(29-05-2017, 17:18 )bonaparte napisał(a): Heh. Ja już wiem kto znajdzie do tego zasatosowanie. Dilerzy
Będą umieszczać w tym dragi połykac i przemycać przez granicę na lotniskach.
Przecież to stara metoda, w prezerwatywach.
Ale to drobnica, ostatnio to konkretne ilości jadą, a taki drobiazg to na własne potrzeby chyba.
hogan - 31-05-2017
Krzysiu, kondomy nie są rozpuszczalne i to nie jest w żadnym przypadku taka sama metoda.
RE: Chcesz schudnac? Polknij balon! - Gość - 04-06-2017
(Treść usunięta)породы
(Treść usunięta)
Zapoznaj się z regulaminem forum!
hogan