Kordialne
Internet za granicą - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: PASJA (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=32)
+--- Dział: Sport/ turystyka/ pojazdy (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=188)
+--- Wątek: Internet za granicą (/showthread.php?tid=3120)

Internet za granicą - bonaparte - 03-05-2017

http://www.plus.pl/uslugi/roaming-w-plusie-mix-i-na-karte

Na grzyba Wi-Fi w hotelu jak internet np. w Plusie jest do wykupienia taki tani. jezyk Teraz to odkryłem, że jest taka oferta.

RE: Internet za granicą - hogan - 03-05-2017

Nie każdy ma telefon w Plusie a poza tym, jak chcesz łączyć się w Plusie, gdyby w hotelu nie było wi- fi?
Wi- fi musi być aby było możliwe jakiekolwiek połączenie przez internet, bo Plus też łączy się przez internet. ubawa

RE: Internet za granicą - bonaparte - 03-05-2017

A nie mnie chodzi o taki internet z GSM zwykły. Normalnie z roamingu to on jest bardzo drogi. A tu sie okazuje że za około 10 zł wystarczy dopłacić i się ma go tanio. Trochę bezsensu.

RE: Internet za granicą - karbon - 05-05-2017

9 zł za 100 MB. A 100 MB to jednak mało. Ale ta opcja z 1 GB to całkiem fajna. Chyba skorzystam. Na kilka dni mi może wystarczy. Albo ze dwa takie pakiety wezmę.

RE: Internet za granicą - karbon - 11-07-2017

Ostatnio w Grecji nagle wcięło mi neta. I ani plus, play czy orange nie działało... Tylko płatny hotelowy. Przypadek? Nie wiem. Jestem daleki od teorii spiskowych rodem z PIS ale po powrocie do kraju i u Merkelowej działało bez zarzutu? Ki czort?

RE: Internet za granicą - Siwy - 11-07-2017

Myślałem że za granicą nie ma internetu, że tylko w PL mamy takie dobrodziejstwa.

RE: Internet za granicą - hogan - 11-07-2017

W Unii, mamy takie same usługi, jak w Polsce a więc gdy na przykład, wyjeżdżamy do Niemiec, to możemy korzystać
z telefonu i usług, takich, jakie mamy w Polsce i ani grosza więcej. Nie ma tam już roamingu i innych rzeczy, nie potrzeba
niczego dodatkowego ale to tylko, jak chodzi o telefon.
Co do samego neta, ostatni raz za granicą, korzystałam z hotelowego neta i nic za niego nie płaciłam, nigdzie nie musiałam
się podłączać, po prostu, ściągało mi net ten z hotelu.

RE: Internet za granicą - karbon - 12-07-2017

Tak nie do końca. O ile operatorzy nie pobierają ołat roamingowych za połączenia i SMSy tak już niektórzxy za MMSy owszem. Już nie takie pieniądze jak kiedyś ale jednak. Z pobieraniem danych już nie jest tak różowo.
Unia wymusiła że ma być "tak jak w domu" czyli tak jak w kraju tak masz mieć w UE. Czyli w domu nmasz bezpłatne przykładowo 30 GB netu to i zagranicą ma tak być. Nie zawsze tak widzę jest. Muszę właśnie do orange jechać zrobić zadymę i ewentualnie zerwać umowę bo jest zupełnie inaczej niż obiecywali bo w kraju mam 60 GB a zagranicą okazuje się że 3GB a potem płatne. Nie tak UE to widzi. Nie chcę się denerwować ale na dniach muszę to wyjaśnić. Mam dowody na to w postaci SMSów od operatora.Play spowolnił prędkość pobierania danych. Plus mi działał i nagle stop. Ale odnośnie plusa to nie będę się wypowiadał gdyż jestem tylko użytkownikiem, nie płace za to i nie znam warunków umowy...
Tylko mnie ten orange rozdrażnił bo powinienem mieć 60 GB bezpłatnych w roamingu a mam z dwóch kart raptem 3 czy 6 bo już dokładnie nie pamiętam. A i jeszcze z limitem 1 GB na miesiąc. Właśnie już mi ciśnienie się podniosło i może jutro tam pojadę do oszustów.

RE: Internet za granicą - hogan - 12-07-2017

Karbonku, w Orange miałam telefon na abonament i 5 GB, wystarczyło mi na ogrom darmowych połączeń w Polsce.
Nic tam dodatkowo nie płaciłam. Tzn. te 5 GB, miałam, jakbym chciała korzystać z neta ale nie miałam takiej potrzeby.
Natomiast, wszystkie rozmowy miałam kompletnie darmowe.

Za to w Heyah i T- mobile, w ogóle za nic nie płaciłam, oprócz jednej dodatkowej usługi co miesiąc, czyli niecałe ale liczę w całości, czyli 30 zł i mogłam gadać z każdym, w każdej sieci i w każdym kraju kompletnie za darmo i miałam telefon na kartę ale telefonu nie musiałam doładowywać, bo płaciłam
te 30 zł za usługę darmowych rozmów.
Do tej pory z tego korzystam, nawet w Polsce i mogę wszędzie dzwonić za darmo. ubawa

Z Ornage zrezygnowałam, bo to miałam tylko do końca abonamentu ale wiem, że nadal ta usługa jest dostępna.