Kordialne
Kiedy człowiek się zmieni? - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: POGLĄDY (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Dział: Anomalia/ logika/ fama (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=183)
+--- Wątek: Kiedy człowiek się zmieni? (/showthread.php?tid=3104)

Kiedy człowiek się zmieni? - hogan - 02-05-2017

Jak myślicie, ile czasu musi minąć aż człowiek zmieni się w inną istotę?

Zakładając, że nauka się nie myli, to ewoluowaliśmy od pierwotnej formy powstałej z wybuchu.

A więc kiedy się zmienimy?  ubawa

RE: Kiedy człowiek się zmieni? - Siwy - 02-05-2017

Zmiana w inny gatunek? Bo o to chodzi ewolucjonistom. Ale w co? W pasikonika może?

RE: Kiedy człowiek się zmieni? - hogan - 02-05-2017

Dziś to chyba tylko jedno mi się nasuwa na myśl, że zmienimy się w jakieś uduchowione roboty. ubawa

RE: Kiedy człowiek się zmieni? - Wąsatka - 02-05-2017

Uduchowione roboty? Może i tak. Dobre protezy kończyn podłączone do ludzkiego mózgu. Tylko to dużo kosztuje. Bo czy sam robot może być uduchowiony?

RE: Kiedy człowiek się zmieni? - hogan - 03-05-2017

Człowiek jest duszą żyjącą a więc jest już uduchowiony, do tego dodajemy mechaniczne części i mamy robota uduchowionego.

A może zaczniemy wracać do pierwotnego stanu?  ubawa2

RE: Kiedy człowiek się zmieni? - bonaparte - 03-05-2017

Ludzie coraz więcej czasu spędzają na komputerze i oglądają facebook przez tableta więc myślę, że ewolucja pójdzie w te strony: oczy będą miały ochronną powłokę, która ochroni oczy przyszłych ludziów. Kolejna zmiana ewolucyjna to dłuższe kciuki, które pozwolą szybciej i łatwiej pisać na tabletach i smartfonach.

RE: Kiedy człowiek się zmieni? - Siwy - 03-05-2017

(03-05-2017, 15:50 )bonaparte napisał(a):  Ludzie coraz więcej czasu spędzają na komputerze i oglądają facebook przez tableta więc myślę, że ewolucja pójdzie w te strony: oczy będą miały ochronną powłokę, która ochroni oczy przyszłych ludziów. Kolejna zmiana ewolucyjna to dłuższe kciuki, które pozwolą szybciej i łatwiej pisać na tabletach i smartfonach.
Nie. Kończy się era smartfonów, tabletów i takich badziewi. Jeszcze u nas i w krajach trzeciego świata. Teraz to głosowo będziemy się z kompem komunikować. Szkoda że mi zginęły artykuły. W zasadzie już można to robić.   Zatem pqalce chyba zostasną , uszy urosną. Myślę że człowiek przyszości królika, albo osła będzie przypominał.

[Obrazek: 2016-Nowy-Osio%C5%82-Maska-Halloween-Rek...osplay.jpg]

[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcQLVVII-8___yMFT7_bv_X...jd8h0ruVYQ]

RE: Kiedy człowiek się zmieni? - Wąsatka - 03-05-2017

Przestaniemy pisać, mówić. Zaczniemy używać obrazków.
Mam nadzieję, że nie dożyję. Jakiejś starej daty jestem.

RE: Kiedy człowiek się zmieni? - hogan - 04-05-2017

Rozważając Wasze wypowiedzi, to wydaje mi się, że dużo nam już nie brakuje do takiego wyglądu   :zdziwienieke:

[Obrazek: 287_Informatyk_prawdziwy.jpg]

[Obrazek: latest?cb=20060202193158]

RE: Kiedy człowiek się zmieni? - jankobzykant - 04-05-2017

Ludzie będą uprawiAć seks przez internet i zanikną im organy hamonda znaczy płciowe.