Perfumy -
hogan - 28-04-2017
Czy macie swoje ulubione perfumy albo inne zapachy, tj. dezodoranty, wody toaletowe czy choćby
podróbki perfum lub perfumy niszowe?
RE: Perfumy -
Siwy - 29-04-2017
Nie
karbon - 29-04-2017
Tak
Mam kilka marek co mi się podoba zapach. Z tego co zauważyłem są trochę podobne do siebie i pewnie dlatego właśnie je wybieram.
hogan - 29-04-2017
Większość perfum, jest robionych na bazie piżma a mnie ten zapach wręcz odrzuca. I mam taką sytuację, że
wiem jaki zapach by mi się podobał ale nie mogę w taki trafić. Perfumy marki Roya, to perfumy niszowe, flakonik
100 ml może kosztować nawet 4 tyś. zł. Zamówiłam sobie dwie próbki w sklepie internetowym, wypróbowałam
i jeden bardzo przypadł mi do gustu, chociaż zdaję sobie sprawę, że nadal jestem w fazie poszukiwań, bo to nie jest
jeszcze "mój" zapach. Perfumy Roya są dość "ciężkie" i nie każdemu się podobają i ja odniosłam też takie wrażenie
przy początkowym użyciu. Jednakże, może po dwóch godzinach, gdzie zaczął wydobywać się bukiet tego zapachu, to
byłam oczarowana.

Na dzień dzisiejszy, wiem, że tylko ta perfuma w pełni mi odpowiada ale poszukiwania trwają.
Lubię zapachy trwałe, mocne(dla energicznej osoby) ale też bardziej kwiatowe(nie jaśmin i nie bergamotka i nie róża) i bez
dodatku piżma.
Na przykład kiedyś, bardzo podobał mi się zapach wody toaletowej o zapachu piwonii. Tę wodę, można było kupić
w sklepie pod nazwą Yves Rocher a wyglądała tak lecz już jej nie mają od kilku lat:
Kupiłam inne perfumy o zapachu piwonii ale nikomu nie polecam, bo śmierdzą jak płyn do podłogi, firmy Mr. Proper
karbon - 30-04-2017
Moim zdanie 4 tys. za 100 ml to jednak wysoka cena. Wiadomo że bogatemu nikt nie zabroni. Wysoka cena to też pojęcie względne. Patrząc ze swojego punktu widzenia to wolałbym kupić tańsze perfumy (podobne zapachem) a resztę przeznaczyć na jakąś wycieczkę. Ale to już zależy od indywidualnych potrzeb i dochodów.
hogan - 30-04-2017
Tak, masz rację, to bardzo wysoka cena ale niszowa perfuma, nie będzie kosztowała 200 zł, bo za taką
cenę, można kupić podróby
bonaparte - 30-04-2017
A to mozezwykle perfimy o zapachu piwa. Moj sąsiad chyba stosuje takie.
hogan - 30-04-2017
Tylko Twój sąsiad, pewnie wypija swoje perfumy :zdziwienieke: