Kordialne
Telefony dla wymagających - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: DOM (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Dział: Elektryka (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Wątek: Telefony dla wymagających (/showthread.php?tid=2973)

Strony: 1 2

Telefony dla wymagających - Drer - 06-02-2017

Wymagających wytrzymałości ubawa
Macie jakieś, wiecie lub polecacie?

Ze swojej strony zapoznaję się powoli z marką Getnord. Są obecni na rynku od dobrych kilku lat, ale do Polski dopiero dotarli w zeszłym roku. Obserwuję sobie ich kątem oka, ponieważ pancerniaki zawsze mnie interesowały i lubię obserwować takie nowinki. Póki co widzę przewagę pozytywnych opinii. Najważniejszą ich cechą, która z tego co widziałem deklasuje konkurentów to żywotność baterii. Dalej obudowa, która nie przepuszcza zupełnie niczego oraz podwójnie wzmocniona szyba telefonu (czytałem gdzieś, że w jakimś pancerniaku komuś pękła szybka od siedzenia na nim - jak to jest pancerniak to ja dziękuję ubawa2) więc wydaje się, że takie podwójne zabezpieczenie jest miłym dodatkiem.

A jakie są wasze ulubione telefony? I pancerne i niekoniecznie? Macie jakieś specjalne wymagania wobec nich?

RE: Telefony dla wymagających - hogan - 06-02-2017

Witaj Drer!

Mój ulubiony to od zawsze iPhone Apple, za każdym nowym modelem coraz to lepszy.
Miałam przez jakiś czas Nokię ale nie spodobała mi się.

RE: Telefony dla wymagających - ro_bot - 06-02-2017

Stara Nokia jaeszcze z blaszaną obudową
Musiałbym pogrzebać w teczkach,żeby model podać.

RE: Telefony dla wymagających - Drer - 06-02-2017

(06-02-2017, 12:47 )hogan napisał(a):  Witaj Drer!

Mój ulubiony to od zawsze iPhone Apple, za każdym nowym modelem coraz to lepszy.
Miałam przez jakiś czas Nokię ale nie spodobała mi się.

Miałem iPhona do czasu. Jak przerzuciłem się na aktywniejszy tryb życia (no, za namową połówki), to okazało się że już taki cudowny nie jest. Rozwalił mi się dość szybko niestety, poza tym miałem problem, że czesto się przegrzewał też. Z pancerniaczka póki co jestem szcześliwy i niech no działa ile może ubawa

RE: Telefony dla wymagających - hogan - 06-02-2017

Mój ostatni, już pływał i był rozgnieciony z buta i nadal działa jak należy. Nie ucierpiał, nie ma nawet jednej rysy po swoich
przejściach. Nigdy też nie miałam problemów z przegrzewaniem się a kupuję iPhony od ponad 10 lat. Co nowy model, to
kupuję. ubawa

RE: Telefony dla wymagających - karbon - 11-02-2017

Drer a Ty lobbujesz daną markę czy chcesz popisać na forum?
Odnośnie tematu to kiedyś dostałem firmowego Samsunga. Przypuszczam że gwóźdź w miękkie drewno by nim wbił bez uszczerbku dla funkcjonowania telefonu.
Z ifonami czy smartfonami pewnie już gorzej. CAT ma podobno dobre telefony pod względem wytrzymałości w trudnych warunkach ale nigdy takiego nie miałem okazji przetestować.

RE: Telefony dla wymagających - Drer - 15-02-2017

(11-02-2017, 5:29 )karbon napisał(a):  Drer a Ty lobbujesz daną markę czy chcesz popisać na forum?
Odnośnie tematu to kiedyś dostałem firmowego Samsunga. Przypuszczam że gwóźdź w miękkie drewno by nim wbił bez uszczerbku dla funkcjonowania telefonu.
Z ifonami czy smartfonami pewnie już gorzej. CAT ma podobno dobre telefony pod względem wytrzymałości w trudnych warunkach ale nigdy takiego nie miałem okazji przetestować.

Nie lobbuję, po prostu takie doświadczenia ubawa2  CATy widziałem, też fajne telefony i wiem, że ludzie sobie cenią. iPhony przy standardowym użytkowaniu smartfona są spoko niewątpliwie, ale jak spora ilość smartfonów czasem i imprez nie przeżyją po prostu. Co w sumie jest nawet dla mnie pewnym ewenementem ubawa2

RE: Telefony dla wymagających - hogan - 15-02-2017

Wszystko ma swoją żywotność do czasu. Tak jak kiedyś były telefony stacjonarne, teraz powoli przechodzą
do lamusa, tak też telefony komórkowe, pewnie kiedyś przejdą do lamusa a w ich miejsce, przyjdzie
całkiem coś nowego, choćby okulary z wmontowanym komputerem, w którym będzie też telefon. ubawa

RE: Telefony dla wymagających - bonaparte - 16-02-2017

Raczej nie, bo nie każdy nosi okulary.
Telefony według mnie długo będą funkcjonować, tylko będą coraz większe i będą miały coraz więcej funkcji, tak jak teraz.

RE: Telefony dla wymagających - hogan - 16-02-2017

Już są takie okulary, słoneczne i patrzy się w nich jak w monitor. ubawa