Najlepsze sklepy Mięsne -
bonaparte - 19-01-2017
Najlepsze mięso jest z sieciówki Kamiński. :

le przy okazji drogie.
U Zychowicza mają dobre pierogi
RE: Najlepsze sklepy Mięsne -
Siwy - 19-01-2017
U mnie na wsi, jeszcze tych sieci brak.
bonaparte - 19-01-2017
Zawsze możecie sobie coś upolować.
Wąsatka - 19-01-2017
Na ten przykład kwiczoła. Widziałam dzisiaj takiego z odległości dwóch metrów. Akurat jadł obiad.
Zaopatruję się w osiedlowym mięsnym. Mają pyszny i tani boczek, ale ja nie przepadam za boczkiem tak w ogóle.
bonaparte - 19-01-2017
Najgorsze mięso jest z folli z supermarketu, wszystkie te wędliny szczelnie opakowane
hogan - 19-01-2017
Nie wszystkie foliowane są złe. Na przykład, osobiście nie cierpię sklepu Biedronka ale oni mają mięso
pakowane próżniowo a takie jest jak świeże i wolałabym już takie kupić, niż trupy z innej masarni
co sklepowa zachwala, że świeże, dzisiejsze a w garze to pewnie z tydzień byłoby trzeba gotować. :zdziwienieke:
karbon - 20-01-2017
W Biedronce mają słabe mięso. Ja kupuję w mięsnym albo od sąsiada co ma ubojnię i masarnię.
hogan - 20-01-2017
Piszę na swoim przykładzie, bo pamiętam jak kiedyś znajomy kupił takie próżniowe w Biedronce to smażył może 15 minut
i było gotowe a ja kupiłam w masarni, to smażyłam chyba z dwie godziny.
Nie mam niestety, takiego sąsiada a też najchętniej brałabym takie mięso jak Ty Karbonku ale tu też musi być ktoś zaufany
bo i z ubojni jak ciebie nie znają, to mogą dać coś starego. Z tego co pamiętam, Ty jesteś zaznajomiony z tym z ubojni.
karbon - 20-01-2017
W Biedronce mięso ładnie wygląda powierzchownie. Tam gdzie jest potraktowane Konserwantami. A w środku gdzie nie docierają konserwanty to jest zielone. Sprawdźcie to sobie przykładowo na schabie w plastrach. Z wierzchu różowiutkie mięsko a w środku? :dashi: Wiosna czyli zieleń króluje... :dashi:
Nigdy nie kupuję mięsa w Biedronce. Nabiał zresztą też mają na poziomie ich mięsa albo i nawet jeszcze gorszy.
hogan - 20-01-2017
Mięso pakowane próżniowo, nie zawiera konserwantów

Nie nie wiem czy tam zawsze jest dobre ale znajomy kupił, można by rzec, że bardzo dobre bo
lepsze niż na wagę w masarni.